Gemeenteprojecten

Freelance accountmanager bedrijven

Geplaatst 1 mrt. 2021
Project ID: YIS000480
Plaats
Maasdam
Duur
4 maanden
(14 mrt. 2021 - 30 jul. 2021)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
Unknown

In verband met de coronacrisis vragen veel ondernemers om hulp bij de gemeente. Ze willen bijvoorbeeld verduidelijking over de coronamaatregelen of vragen om informatie over noodsteunregelingen. De vragen zijn vaak complex en vragen om maatwerk. Daardoor kost het meer tijd om deze goed te kunnen beantwoorden.

 

De accountmanagers staan hiervoor in de frontlinie. Zij verzorgen het eerste contact tussen ondernemers en de gemeente. Dit zijn vaak emotionele gesprekken met grote verantwoordelijkheden. Daarnaast vragen de andere projecten en programma’s in het economisch domein onverminderd hun aandacht. Ook hier zijn de accountmanagers direct of indirect bij betrokken.

 

Daarom is gemeente Hoeksche Waard op zoek naar een klantgerichte en gedreven accountmanager om team Ondernemen per direct te versterken. Ben jij de linking pin tussen de Hoeksche Waardse bedrijven en de gemeente? En wil jij je inzetten voor de dienstverlening gericht op de economische gevolgen van de coronacrisis? Grijp dan je kans en ga aan de slag als accountmanager bedrijven!

 

Wat ga je doen?

·        Samen met 3 andere accountmanagers bedrijven ben je namens de gemeente het eerste aanspreekpunt voor ondernemersvragen. Je zorgt voor de verbinding tussen de ondernemers en onze organisatie en daarnaast zorg je voor de verbinding tussen ondernemers onderling.

·        Je eerste aandacht gaat uit naar de economische gevolgen van de coronacrisis. Je helpt de ondernemers met hun vragen over onder meer de coronamaatregelen, handhaving en noodsteunregelingen.

·        De vragen waarop je niet direct antwoord weet koppel je terug naar het operationeel team corona. Je stemt de vraag af met de betreffende collega’s in onze organisatie. Zodra het antwoord bekend is koppel je dit terug naar de ondernemer. Ondertussen informeer je de ondernemer over het proces.

·        Je spreekt de taal van de ondernemers, je begrijpt wat ze bedoelen en je toont begrip voor hun moeilijke situatie. Samen met je collega’s weet je de vragen te vertalen naar concrete hulpacties.

·        Je signaleert kansen en problemen in de markt en onderneemt waar nodig actie, zodat we onze dienstverlening goed kunnen aanpassen op de behoeften van de ondernemers in de coronacrisis.

·        Je betrekt het kernteam corona bij hetgeen leeft onder de ondernemers.

·        Je onderhoudt zowel intern als extern je netwerk. Je zorgt dat je zichtbaar bent in de markt. Dat betekent ook dat je soms ook buiten kantooruren en op zaterdagen bereikbaar bent voor dringende vragen en overleggen met ondernemers.

 

Wie ben jij?

·        Je bent resultaatgericht en neemt het voortouw in de samenwerking met collega’s en diverse partners buiten de gemeente.

  • 100% dienstverlenend is een kernwaarde die jou op het lijf geschreven is.
  • Je werkt accuraat en oplossingsgericht en hebt talent om werkzaamheden te organiseren
  • Door je hands-on mentaliteit ben je goed in staat met de collega-accountmanagers samen te werken.

·        Je spreekt de taal van de ondernemers en bent thuis in de wereld van MKB en gemeente.

  • Jouw communicatieve vaardigheden in woord en schrift zijn goed ontwikkeld. De tone of voice van je boodschap sluit aan op de ontvanger.
  • Je bent een echte multi-tasker en je bent in staat in je werk het overzicht te behouden.

 

Wat wij vragen

·        Minimaal HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld op het gebied van economie, bedrijfskunde of organisatiekunde.

·        Een gezonde balans tussen empathisch vermogen en een zakelijk verantwoordelijkheidsgevoel.

 

Waar ga je werken?

Je wordt geplaatst in het team Ondernemen en werkt vanuit daaruit aan het programma Economie, uiteraard in verbinding met de rest van de organisatie. Dit team zorgt voor de regie, advisering en beleidsontwikkeling op het gebied van economie, landbouw, recreatie en toerisme. Het team fungeert als aanspreekpunt voor bedrijven en ondernemers. De functionele aansturing verloopt via de manager van team Ondernemen.

 

Sollicitatie deadline is dinsdag 2 maart om 11:00, startdatum zsm en het betreft een opdracht tot 31/7 met optie tot verlenging.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten