Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Aanjager vrijetijdseconomie (ZZP)

Geplaatst 25 jul. 2022
Project ID: YIS 9118530
Plaats
Assen
Uren
16 uur/week
Periode
2 jaren
Start: 1 sep. 2022
Einde: 31 aug. 2024
Tarief
50 - 65 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 8 aug. 2022 12:00

Description:

Gemeente en ondernemers zoeken een:

Aanjager vrijetijdseconomie Assen (0,4 FTE)

Wil jij ook werken in de ontspannen en dynamische hoofdstad van onze oer-provincie Drenthe. De groenste stad van het noorden met de hoogste brede welvaart? We nodigen je uit om de charme van Assen te ontdekken:

Naast de TT, brengen evenementen de stad het hele jaar door tot leven. De historische groene binnenstad heeft naast winkels en horeca een hoogwaardig cultureel klimaat. De kwaliteit van de verblijfsaccommodaties in en rondom Assen wordt alom hoog gewaardeerd. Ook congressen en andere zakelijke evenementen vinden hun plek in Assen. Het is daarom niet voor niets dat de Vrijetijdssector is benoemd als 1 van de krachtsectoren in Assen. Door de ideale ligging is Assen ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de regio.

In Assen werken we als gemeente en sector samen aan de verdere ontwikkeling van onze vrijetijdseconomie (VTE). Heb jij hart voor de vrijetijdseconomie en wil jij samen met onze gedreven sector en gemeente aan de slag om Assen nog aantrekkelijker te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?

Als aanjager ben jij de verbindende schakel tussen de gemeente en de vrijetijdssector. Je handboek is de recent opgestelde en vastgestelde Agenda en actieplan vrijetijdseconomie 2022 – 2027. Je bewaakt de strategielijnen en de hoofdlijnen van het actieplan, maar neemt ook de verantwoordelijkheid om dit samen met gemeente en sector te vertalen naar nog concretere acties voor komende jaren. Naast strategisch meedenken, ben je hands on en onderneem je zelf actie om punten uit het actieplan te agenderen, aan te jagen en uit te voeren. Je levert je bijdrage in verschillende overleggremia en bewaakt daarbinnen het grotere geheel. Als aanjager houd je samen met de adviseur VTE van de gemeente Assen en de sector de regie op de uitvoering.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Je functioneert als het visitekaartje van de agenda en het actieplan van de vrijetijdssector Assen. Zowel binnen het gemeentehuis als naar buiten toe.
  • Je bent de verbindende schakel tussen de gemeente en de sector en stimuleert proactief de samenwerking tussen beide partijen. Op een natuurlijke manier houd je partijen aangehaakt en enthousiast.
  • Je vertaalt samen met betrokken partijen het actieplan VTE naar een concreet actieplan voor komende 2 jaar.
  • Je coördineert de inhoud van het concrete actieplan en zorgt dat elk actiepunt door de juiste partij wordt uitgevoerd.
  • Je onderneemt zelf actie, naast het aanjagen, om taken binnen het actieplan uit te voeren.
  • Je houdt zicht op behoeften en trends & ontwikkelingen binnen de sector en vertaalt dit naar kansen voor Assen.
  • Je maakt je hard om de samenwerking tussen ondernemers en (externe) partijen te versterken. 

 

Wat zoeken wij?

  • Je bent energiek, positief en flexibel
  • Je denkt in mogelijkheden en combineert strategisch denken met doen
  • Je spreekt de taal van ondernemers en begrijpt de politiek bestuurlijke context
  • Je bent een verbinder en vindt het leuk om partijen bij elkaar te brengen
  • Je weet gemakkelijk verschillende belangen af te wegen
  • Je hebt kennis over en affiniteit met de vrijetijdssector in Assen/de provincie Drenthe
  • Je hebt ervaring met vergelijkbare vraagstukken
  • Je bent voor 2 dagen per week beschikbaar voor een periode tot in ieder geval eind 2023, met intentie tot verdere verlenging

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten