Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance aanbestedingsjurist (zzp)

Geplaatst 13 mei 2022
Project ID: YIS 9114702
Plaats
Almere
Duur
6 maanden
(1 jul. 2022 - 31 dec. 2022)
Uren
36 uren/week
Tarief
Onbekend
Sollicitatie deadline: 20 mei 2022 10:00

Start: 1 juli

Einde: 31 december

Aantal uur per week: 20-36 is bespreekbaar. 

Gesprekken met eindkandidaten op 23 of 24 mei. 

 

Met een goede dosis lef, scherp op het hoe en waarom, maar niet bang om in jouw zoektocht naar mogelijkheden de grenzen op te zoeken. 

In deze functie krijg jij alle ruimte om jezelf op de kaart te zetten en het maximale uit jezelf en uit de dienstverlening van de afdeling te halen. 

Juist binnen een gemeente als Almere, met een grote diversiteit aan werkzaamheden, kun jij het verschil gaan maken als Aanbestedingsjurist!

 

Werken voor de stad

Als érgens de omgeving voortdurend verandert, is het in Almere. Bijna dagelijks komen er nieuwe woningen, kantoren, bedrijven, voorzieningen en recreatiemogelijkheden bij. Om al die ontwikkelingen in goede banen te leiden, is regelgeving onontbeerlijk. Maar daar ál te rigide mee omgaan, past weer niet bij het karakter van de stad. We hebben hier niet voor niets Oosterwold, waar kopers van een kavel met minimale spelregels mogen bepalen hoe hun huizen eruit komen te zien. Of neem de Floriade, in 2022 een internationaal evenement, na afloop de groenste wijk van Nederland: één groot experiment.

 

Wat ga je doen

Als jurist ga je je collega’s van andere teams en afdelingen adviseren over juridische breed uiteenlopende kwesties voornamelijk op het gebied van aanbestedingsprocedures en algemene privaatrechtelijke vraagstukken. Je wacht hierbij niet af tot de veranderingen voor de deur staan. Jij signaleert vroeg en adviseert doordacht op welke effecten een afdeling zich kan voorbereiden. Je doet daarnaast beleidsvoorstellen op vraagstukken, waarbij je het management adviseert.

 

Het team Juridische Zaken (Advies en Control) is het centrale juridische expertisecentrum binnen onze organisatie. Het team bestaat nog niet zo lang in deze samenstelling en je bent dus een van degenen die het verder vorm gaat geven. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de juridische kwaliteitszorg binnen de gemeente. Je toetst juridische risico’s bij zaken als overeenkomsten en aanbestedingen. Naast het beheer van contracten, bewaak en beheers je (mede) de mandaatregeling en toetst geldende procedures op validiteit.

 

Wie ben jij

Naast het zijn van een kei van een juridisch adviseur vinden we het uiteraard zeer van belang wie jij bent als persoon. Je bent creatief, flexibel en pragmatisch ingesteld en werkt graag zowel zelfstandig als in teamverband. Je hebt gevoel voor humor en een gezond vermogen tot relativering. Je bent positief-kritisch en je laat je niet snel uit het veld slaan. Goed kunnen luisteren en analyseren zijn jouw kwaliteiten. Je hebt een duidelijke schrijfstijl en verliest je niet in de komma’s en de punten. Je neemt graag het voortouw waarbij je continu blijft schakelen tussen werkbaar en juridisch kloppend.

 

Je hebt juridische kennis en ervaring van het aanbestedingsrecht. Ervaring met het adviseren over aanbesteden van werken en/of ICT-opdrachten en de daarbij behorende contracten en algemene voorwaarden (UAV-GC, UAV, GIBIT etc) is een pré. Je hebt daarnaast kennis van en affiniteit met het privaatrecht. Je vindt het interessant en uitdagend om op meerdere rechtsgebieden inzetbaar te zijn en je daarin verder te verdiepen.

 

Je bent een groot voorstander van de zogenoemde informele aanpak: bij kwesties zoek jij altijd eerst persoonlijk het contact met belanghebbenden. Om de angel er uit te halen, om iemand zijn verhaal te laten doen en om door te vragen achter de vraag met als doel zoveel mogelijk uit het procedurele te blijven. Je kunt door je diversiteit aan klanten, van veeleisende directie tot en met boze inwoner worden geconfronteerd met diverse situaties en onverwachte reacties. Je gaat hier soepel mee om en kunt makkelijk schakelen in verschillende gedrag stijlen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten