Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance (Strategisch) communicatiemedewerker Duurzaamheid (ZZP)

Geplaatst 13 dec. 2021
Project ID: YIS 9106186
Plaats
Boxtel
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 27 dec. 2021
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
60 - 70 €/uur

Sollicitatie deadline: 16-12-2021 om 12:00 uur

 

Ben jij de persoon die de boodschap kan overbrengen om van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel een schone en toekomstbestendige gemeente te maken? Heb jij ervaring als communicatiemedewerker én affiniteit met het thema duurzaamheid? Zoek je een baan waarbij je je bezighoudt met strategisch en uitvoerende communicatie op het gebied van duurzaamheid? Dan is dít de baan die jij zoekt.

De gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel hebben ambitieuze visies op duurzaamheid. De visies hebben brede duurzaamheidsprogramma’s met veel raakvlakken met andere domeinen. Daarbij zijn er vele stakeholders, die zowel intern als extern betrokken moeten zijn en blijven. Goed communicatie daarbij is essentieel. Daarom hebben we jou bij nodig!

 

Het team

Je werkt in het cluster duurzaamheid, dat onderdeel uitmaakt van het team Maatschappelijke & Economische Ontwikkeling (MEO). Samen met je vijf directe collega’s (3 beleidsmedewerkers en 2 projectmedewerkers) werk je aan de de communicatiemogelijkheden bijaan de visievorming tot en met  de uitvoering van de duurzame ambities van beide gemeenten. Het team is zelforganiserend, werkt professioneel en autonoom, maar nooit los van de bestuurlijke opgave of van de organisatie.

 

Wat ga je doen?

·        Je zet je communicatievaardigheden maximaal in om draagvlak en betrokkenheid te creëren bij verschillende (grote) projecten zoals de regionale energiestrategie, transitievisiewarmte en klimaatadaptatie.

·        Je schept heldere verwachtingen.

·        Opzetten participatietraject voor onder andere de regionale energiestransitie en de warmtetransitie.

·        Je adviseert bij, ondersteunt in en voert communicatieopgaves uit die voortkomen uit de (project)werkzaamheden van jouw directe collega’s. Denk aan het opstellen van persberichten, socialberichten, berichtgeving op websites of het benaderen van inwoners voor informatiebijeenkomsten. Daarnaast stel je in samenwerking met de directe collega’s een communicatiestrategie op omdraagvlak en betrokkenheid te stimuleren in beide gemeenten. 

 

Wat vragen we van jou?

·        Je beschikt over een hbo of WO werk- en denkniveau.

·        Ervaring (medior/senior) als strategisch communicatieadviseur (liefst met ervaring in overheidsland)

·        Je hebt affiniteit met het thema duurzaamheid en ervaring in het vermarkten van duurzame initiatieven.

·        Je signaleert kansen en weet partijen te overtuigen om te participeren.

·        Je voelt je verantwoordelijk voor het juist en proactief communiceren van ons duurzaamheidsbeleid.

·        Met de andere comminicatieadviseurs in de organisatie werk je nauw samen.

·        Je bent goed in het plannen en organiseren van je werkzaamheden, maar kunt ook snel schakelen wanneer nodig.

·        Je hebt gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.


 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten