Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance (Sr) adviseur energietransitie (zzp)

Geplaatst 8 dec. 2022
Project ID: YIS 9125156
Plaats
Weert, Limburg
Uren
20 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 2 jan. 2023
Einde: 30 apr. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 dec. 2022 12:00

Startdatum: z.s.m.

Verwachte duur opdracht: 4 maanden met optie op verlenging

Functieschaal 11

Aantal uur per week 20

Tariefindicatie: € 90-100 ( afhankelijk van ervaring)

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Voor de gemeente Weert zoeken we een ervaren adviseur energietransitie, die mede sturing en uitvoering gaat geven aan de energietransitie en duurzaamheidsvraagstukken.

Gemeente Weert heeft hoge ambities op gebied van de energietransitie. Vanuit verschillende teams en afdelingen die zich bezighouden met beleid, beheer en projecten in de fysieke leefomgeving, werken medewerkers aan de verschillende opgaven. Belangrijke thema’s daarbij zijn: energieneutraliteit, gemeentelijk vastgoed, armoede, circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit.


Vanuit het team energietransitie werken 4 bevlogen adviseur onder andere aan een nieuw programma met een actieplan voor de jaren 2023 en 2024. Hierin moeten ook de verbindingen met de andere thema’s, afdelingen en inwoners worden gelegd. Tevens moeten de financiën en de benodigde structurele middelen inzichtelijk worden gemaakt.


Als adviseur denk je mee in de keuzes die gemaakt voor de ruimtelijke ontwikkeling op het gebied van de energietransitie van Weert. Het in verbinding staan met het bestuur en collega’s is hierbij noodzakelijk. Inhoudelijk is ondersteuning nodig op het gebied van het opzetten van een energiefonds,  operationaliseren beleid bodemenergie, Inkoop energie door ontwikkelen, demonstraties/experimenten kanaalwater en waterstof, beleidsvorming groen gas, begeleiden zon op dak projecten en taskforce Net-schaarste.


Jouw profiel

·      Je hebt minimaal HBO+ werk- en denkniveau.

·      Je hebt ervaring als (strategisch) adviseur.

·      Je bent een verbinder en een bruggenbouwer

·      Je bent analytisch en resultaatgericht

·      Je bent een teamplayer, die graag samenwerkt met verschillende partijen en snel contact maakt.

 

Het team

Het team Ruimtelijke Ontwikkeling bestaat uit circa 27 medewerkers die werkzaam zijn op het gebied van economie, energie, mobiliteit, milieu, accountmanagement, klimaat, groen, wonen, ruimtelijke ontwikkeling en grondexploitatie. Binnen het team is er een cluster energietransitie dat momenteel bestaat uit 4 adviseurs. Hier ga je intensief mee samenwerken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten