Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance (senior) projectleider gebiedsontwikkeling (zzp)

Geplaatst 10 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130082
Plaats
Velsen, Noord-Holland, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
Start: 8 mei 2023
Tarief
70 - 88.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 mei 2023 12:00

Startdatum inzet: Zsm, open einde

Standplaats: Velsen

Max tarief: € 88,50

Werk kan deels vanuit huis

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Een ervaren projectleider gebiedsontwikkeling met senioriteit, lef en zelfreflectie


Wat ga je doen

Een van de grootste opgaven binnen gemeente Velsen is momenteel het versnellen van de woningbouw. Een enorme klus met alle uitdagingen waar de gemeente momenteel ook voor staat; denk bijvoorbeeld aan de energietransitie en de stikstofproblematiek. Als senior projectleider is dit het werkveld waarbinnen jij komt te werken.

Je hebt gebiedsontwikkelingsprojecten onder je hoede, waarbij je met jouw overkoepelende strategie zorgt dat deze van initiatieffase tot en met uitvoeringsfase tot een succesvol einde worden gebracht. Je denkt proactief mee over alternatieve werkwijzen en het efficiënter inrichten van werkprocessen, met telkens als doel de realisatie van woningbouw te versnellen. Je adviseert in (piIot)projecten en zorgt dat er gebruik wordt gemaakt van de verschillende regelingen vanuit het rijk en de provincie.

Daarnaast werk je mee aan het ontwikkelen van de nieuwe werkwijze voor de Omgevingswet en inspireer en motiveer je collega’s om al te werken in de geest van deze nieuwe wet.

Je bent sterk in het voeren van onderhandelingen, het aansturen van multidisciplinaire teams en je durft de leiding te pakken om het projectresultaat ie bereiken. Je krijgt er energie van om met verschillende stakeholders (van inwoners, initiatiefnemers, ontwikkelaars tot aan wethouders en raadsleden) te schakelen en er zo voor te zorgen dat iedereen aangehaakt blijft. Daarbij kun je strategisch handelen en ben je verbindend: standvastig en tegelijkertijd flexibel genoeg om verschillende belangen samen te brengen.

Wat wij bieden

We zijn een overzichtelijke organisatie, daardoor zijn de lijnen kort, ook naar het college en het bestuur. Jouw bijdrage wordt dus gezien en gehoord en we geven je daarbij al ons vertrouwen. Gecombineerd met de veelzijdige vraagstukken, de persoonlijke, prettige sfeer in het team en een programmamanager die ruimte geeft, maar graag meedenkt levert dat jou een interessante en verantwoordelijke rol op.


Wat wij vragen

  • Je hebt een relevante opleiding op HBO+/WO-niveau en meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie, liefst in een gemeentelijke of overheidsorganisatie;

  • Je bent ondernemend, omgevingsbewust en resultaatgericht en bent zowel tactisch als strategisch sterk;

  • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en uitstekende adviesvaardigheden, wat je tot een stevige gesprekspartner maakt met behoud van de relatie;

  • Met jouw proactieve houding, je vermogen om te verbinden en je aantoonbare kennis van projectmatig werken, project- en contractmanagement draag je bij aan het bereiken van de vereiste resultaten;

  • Je bent bestuurlijk sensitief en planning en control zijn bij jou in goede handen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten