Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance (senior) medewerker vergunningverlening APV en bijzondere wetten (zzp)

Posted Aug 3, 2022
Project ID: YIS 9119017
Location
Gouda , Zuid-Holland
Duration
7 maanden
(Aug 22, 2022 - Mar 31, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 19, 2022 12:00 PM

Inschaling: schaal 8 CAO gemeenten

Startdatum: 22 augustus

Aantal uur per week: 36. 32 is bespreekbaar.

Duur opdracht: t/m 31/3/2023

Mogelijkheid tot verlenging: ja


 

Senior medewerker vergunningverlening APV/Bijzondere wetten

Kan jij door het toepassen van de APV en andere regelgeving de goede balans aangeven tussen gezelligheid en veiligheid? 

 

Voor een van de teams binnen Veiligheid en Wijken zijn wij op zoek naar een ervaren en communicatief vaardige teamspeler. In Gouda worden veel evenementen georganiseerd en er zijn veel horecabedrijven. Het is dus belangrijk dat je ook in drukke tijden punctueel blijft. Als vergunningverlener werk je mee aan het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid in de gemeente Gouda. Een mooie maatschappelijke opdracht. 

 

Met wie ga je werken? 

De afdeling Veiligheid en Wijken bestaat uit meerdere teams: APV/Bijzondere wetten/ondermijning, polarisatie en radicalisering, HIC, Jeugdveiligheid en Gebiedsregie. Inmiddels werken er 25 collega’s samen aan de veiligheid en leefbaarheid in de stad. Als vergunningverlener PV/Bijzondere  wetten werk je veel samen met collega’s van andere afdelingen en andere organisaties. Zo sta je in contact met de Omgevingsdienst Midden Holland, politie, brandweer en GHOR. 

 

Wat ga je doen? 

Als Senior medewerker vergunningverlening APV/Bijzondere wetten beoordeel je de aanvragen zorgvuldig aan de hand van de mogelijkheden binnen de kaders die de wet voorschrijft. Je focust je op APV (zoals evenementen-, terras-, exploitatie en standplaatsvergunningen) en Bijzonder wetten (zoals Drank- en Horecawet, Zondagswet en Wet op Kansspelen). Je bent er verantwoordelijk voor om binnen de geldende termijnen te antwoorden met een vergunning of ontheffing dan wel een gemotiveerde afwijzing. Buiten het beoordelen van aanvragen draag je ook je steentje bij in het verbeteren van werkprocessen en beleid. 

 

Voor het aantal vierkante meters waar Gouda uit bestaat heeft zij veel horeca. Dat betekent dat er genoeg aanvragen te beoordelen zijn. Regelmatig hebben onderwerpen en/of aanvragen een bestuurlijke kant. Vaak is er dan direct aandacht nodig. Dit vraagt aanpassingsvermogen van je als medewerker vergunningverlening. 

 

Verder bestaan je werkzaamheden uit:

 • Het team zowel binnen als buiten de organisatie vertegenwoordigen. Indien nodig neem je deel aan de zittingen bij de bezwaarschriftencommissie
 • Het aanschrijven van ondernemers en/of organisatoren in geval van overtreding van de toepasselijke wet- en regelgeving inclusief handhavingstraject. 
 • Fungeren als aanspreekpunt voor de APV en Bijzondere wetten voor inwoners, instellingen, bedrijven, collega’s en andere overheidsorganisaties. 

 

Waarom is dit misschien de baan voor jou? 

Als je binnen fijne organisatie jouw senioriteit wil inzetten in het beoordelen van verschillende aanvragen omtrent de APV/Bijzondere wetten. Je vind het leuk als je verschillende wetgeving moet combineren om tot het besluit te komen. Je weet waar je het over hebt en dat straal je ook uit.

 

Wat zegt je collega? 

Een dag van een vergunningverlener. Aan het begin van de dag start je met het openen van je Mailbox en handel je de openstaande vragen af. Vervolgens bekijk je welke nieuwe zaken je kunt oppakken uit de zaakintake en gaat hiermee aan de slag. Dan is het tijd om bij een bestuurlijk overleg aan te sluiten om je advies toe te lichten waarom bij een evenement extra veiligheidsmaatregelen gewenst zijn en waarom je voorstelt om een aanvraag exploitatievergunning te weigeren. Vervolgens log je online in om de betrokkenen in te lichten over deze besluiten. Dan is het tijd om met je collega’s te lunchen in het bedrijfsrestaurant of om een ommetje te maken of broodje te halen in het authentieke centrum van Gouda. Daarna is het tijd om met een horecaondernemer in gesprek te gaan om uit te leggen wat ervoor nodig is qua vergunningen en toetsing om zijn bedrijf te kunnen starten. De dag sluit je af met het aansluiten bij een werkgroep terrassenbeleid om mee te denken wat er nodig is voor toekomstbestendig beleid.  In de tussentijd weten collega’s, organisatoren en ondernemers je gedurende de dag te vinden met de nodige vragen.

En morgen pak je naast de lopende zaken weer andere onderwerpen op en heb je de nodige contacten.

Kortom, geen dag is hetzelfde bij de gemeente Gouda. Een uitdagende omgeving om in te werken.

 

Functie-eisen: 

Vanwege jouw opgedane ervaring kan je zelfstandig aan de slag met complexe vergunningaanvragen. Je voelt je verantwoordelijk voor je werkzaamheden en draagt dit uit. Het is voor jou vanzelfsprekend dat je op de hoogte bent van de laatste landelijke wet- en regelgeving. Hoewel je goed zelfstandig kan werken focus je ook open samenwerken en een goed intern en extern netwerk. Je kan goed adviseren en tegelijkertijd het geheel overzien. 

 

Verder herken jij jezelf in het onderstaande:

 • HBO/WO werk- en denkniveau met een juridische achtergrond
 • Politiek-bestuurlijk sensitief en uitstekende sociale vaardigheden 
 • Analytisch vermogen en een oplossingsgerichte instelling
 • Besluitvaardig en creatief in het bedenken van oplossingen
 • Uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
 • Aantoonbare recente werkervaring in een vergelijkbare functie en met BIBOB-toetsingen.

 

Competenties:

 • Doelgericht
 • Stressbestendig
 • Communicatief vaardig
 • Bestuurlijke antenne
 • Oplossingsgericht

Similar projects

+ Search all projects