Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance (Beleids) Adviseur Ruimtelijke ontwikkeling (zzp)

Posted Oct 28, 2022
Project ID: YIS 9122980
Location
Gouda, Zuid-Holland
Timeline:
6 months
Starts: Jan 2, 2023
Ends: Jun 30, 2023
Hours/week
16 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Nov 4, 2022 12:00 PM

Startdatum: 1 januari 2023

Aantal uur per week: 16

Gemeente schaal 11

Duur opdracht: 6 maanden

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Wat ga je doen en waarom?

In Gouda vinden we het belangrijk te zorgen voor een leefbare stad. Ten eerste omdat we een unieke, historische stad zijn die we mooi en aantrekkelijk willen houden. Maar ook omdat dit bijdraagt aan de tevredenheid en veiligheid van onze 70.000 inwoners en bijna 800.000 jaarlijkse bezoekers.  Gouda ontwikkelt zich volop. Er vinden veel ruimtelijke ontwikkelingen plaats, die samen met ontwikkelaars en particulieren op integrale wijze worden vormgegeven. Ook is er veel aandacht voor de implementatie van de Omgevingswet, wat in Gouda programmatisch wordt opgepakt. 

 

We zoeken een adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Als adviseur ruimtelijke ontwikkeling begeleid en toets je ruimtelijke initiatieven en vooroverlegplannen. Je zorgt voor een integrale beoordeling van de plannen via de intake- en omgevingstafel en bent aanspreekpunt voor de aanvrager/ontwikkelaar.

Daarnaast adviseer je de Omgevingsdienst over aanvragen omgevingsvergunning die afwijken van het bestemmingsplan. Ook begeleid je het opstellen van bestemmingsplannen en ruimtelijke onderbouwingen al dan niet in samenwerking met een projectleider. Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van de planologische procedure en hanteert daarbij een projectmatige aanpak.  Je adviseert het management en het gemeentebestuur op pro-actieve wijze over relevante ontwikkelingen op het vakgebied en stelt indien nodig beleid op.

 

Je vervult een rol bij de implementatie van de Omgevingswet en het opstellen van het omgevingsplan voor de gemeente Gouda en je adviseert daarbij vanuit jouw kennis en expertise, zoals over het aanpassen van de processen en participatie. 

 

Gouda: welke smaak voeg jij toe?

·       Je hebt HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld opleiding planologie of (bestuurs)recht)

·       aantoonbare kennis van en ervaring met het Omgevingsrecht en de Omgevingswet

·       Je beschikt over relevante werkervaring (minimaal 2 jaar) binnen het ruimtelijk domein van een gemeentelijke organisatie in een vergelijkbare functie

·       Ervaring met het beoordelen van (initiatief)plannen en adviseren over ruimtelijke ontwikkelingen binnen een beschermd stadsgezicht is een pré.

·       Je bent resultaatgericht, hebt een goed organisatorisch vermogen

·       Je hebt een goed ontwikkelde politieke antenne.

·       Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als op schrift .

·       Je hebt een goed analytisch vermogen, bent daadkrachtig ingesteld en een teamplayer.

·       Je hebt een brede interesse, bent in staat over de grenzen van het vakgebied heen te kijken.

·       Je bent indien noodzakelijk breed inzetbaar op de afdeling

Similar projects

+ Search all projects