Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Financieel adviseur/businesspartner (ZZP)

Posted Feb 4, 2021
Project ID: YIS000426
Location
Ridderkerk
Duration
4 maanden
(Feb 21, 2021 - Jun 29, 2021)
Payrate range
Unknown

Werken bij de BAR-organisatie, dat betekent: meer dan 800 medewerkers, allemaal met hun eigen deskundigheid, samen aan de slag voor Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen: uniek en uitdagend!

 

Drie gemeenten financieel gezond houden: dat is de opdracht aan de vijf teams die tezamen het cluster Financiën vormen. Alles wat met financiën en administratie te maken heeft, is in dit cluster gebundeld. We zijn verantwoordelijk voor het bepalen van de financiële strategie en adviseren managers, teamleiders en andere medewerkers bij belangrijke beslissingen. We stellen de P&C-producten op voor de drie gemeenten en de gehele BAR-organisatie en verwerkt de boekhouding. Een apart team is inzetbaar voor het innen van de belastingen in de gemeente Ridderkerk.

 

Wat ga je doen?

Het team financieel adviseurs ondersteunt de budgethouders, de managers en de gemeentebesturen bij het financieel beheer en geeft professioneel advies. Een mooie uitdaging voor jou als adviseur om hieraan bij te dragen!

Als financieel adviseur binnen de BAR organisatie treed je proactief op en ben je adviseur voor één of meerdere clusters. Daarnaast fungeer je als kritisch klankbord en business partner voor budgethouders en voer je budgetgesprekken met management.

Je signaleert budgetafwijkingen en adviseert hierbij over het inzetten/aanleveren/wijzigen van budgetten. Bovendien heb je een signaleringsfunctie voor de tijdige aanlevering vanuit de clusters aan de verschillende P&C producten.

In voorkomende gevallen help je mee met het opstellen en doorrekenen van business cases.

Je bent bereid mee te werken aan de totstandkoming van de begroting en de jaarrekening.

Kortom, een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving.

 

Wat vragen we van je?

Wij zijn op zoek naar een ervaren adviseur waarbij zelfstandig werken vanzelfsprekend is. Naast dat je pro-actief en kritisch te werk gaat, verlies je het dienstverlenende aspect niet uit het oog. Doordat prioriteiten stellen je makkelijk af gaat, ben je in staat om het overzicht te bewaren in een soms hectische omgeving.

Verder vinden we het belangrijk dat je beschikt over:

•            een afgeronde relevante HBO opleiding op

•            HBO werk- en denkniveau.

•            ruime (gemeentelijke) financiële administratieve kennis en ervaring.

•            goede communicatieve en adviesvaardigheden.

•            gedegen kennis van Key2Finance en Microsoft Office (m.n. Excel).

•            ervaring binnen een gemeentelijke organisatie is een pré.

 

Doel opdracht:

Zij zijn tevreden als het financiële advies bij de afdeling maatschappij op een gedegen manier heeft kunnen plaatsvinden. Zorgen dat de neuzen 1 kant op staan en dat er dezelfde taal wordt gesproken en dat de budgethouders weten hoe het zit. De huidige financiële adviseur moet ook worden geholpen in de workload die er nu ligt.

 

Er zijn een stuk of 6 collega’s en dat moeten er eigenlijk 7 zijn. Dus er is extra capaciteit nodig. Zij zijn erg geholpen met het vinden van een goede financiële adviseur zich gaat ontfermen over het sociaal domein.

 

Als financieel advies druk bezig om te schakelen naar het zijn van businesspartner, nu nog te veel detailwerk en dat is niet de bedoeling. Omdat er veel druk is, is het nu lastig om die omschakeling te maken. Binnen hele organisatie moet het gaan leven dat de financieel adviseur niet voor de lijsten is.

 

Deze adviseur moet voor het sociaal domein aan de slag, daar zitten nu twee adviseurs die het er half bij doen. Vanwege de druk vanuit de operatie is het lastiger voor de financiële adviseurs om zaken van de grond te krijgen.

 

Iemand moet op de achtergrond kunnen acteren.

 

Must: meerdere jaren ervaring als financieel adviseur, iemand die startklaar in kan stromen. 5 jaar of meer en gemeentelijke ervaring. 

 

Enorme pré: als iemand weet hoe een gemeenschappelijke regeling werkt en hoe key2 finance werkt.

 

Sollicitatie deadline is woensdag 10 feb om 10:00 uur.

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor dit project inschrijven.

Similar projects

+ Search all projects