Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Ervaren Technisch Applicatiebeheerder

Posted Jan 4, 2021
Project ID: YIS000351
Location
Dordrecht
Duration
6 maanden
(Jan 17, 2021 - Jul 17, 2021)
Payrate range
Unknown

Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) levert aan zeven Drechtstedengemeenten en een aantal Gemeenschappelijke Regelingen kwalitatief hoogwaardige en efficiënte diensten op het gebied van financiën, informatisering, automatisering, documentaire informatievoorziening, communicatie, inkoop, facilitaire zaken, juridische zaken en HRM. Door de komst van het SCD kunnen de betrokken organisaties zich meer richten op de kerntaken die zij vervullen voor de bewoners, bedrijven en instellingen.

Het is een samenwerkingsverband van diverse organisaties, waarbij bedrijfscultuur en complexiteit van bestuurlijke processen zorgt voor een dynamische werkomgeving. 

De afdeling ICT bestaat uit 5 afdelingen: Servicedesk, Functioneel Beheer, Applicaties, Infrastructuur en Projecten, Processen & Advies en is verantwoordelijk voor de levering van alle automatiseringsdiensten vanuit het Servicecentrum Drechtsteden (SCD). De belangrijkste taken van de afdeling ICT zijn:

·      Het beheren van standaard en keuze applicaties en van de technische voorzieningen;

·      Het bewaken van de synergie voor alle SCD diensten waar automatisering een rol speelt; 

·      Het meedenken met de klantorganisaties op het gebied van automatiseringsvraagstukken.

Het team Applicaties zorgt voor het beheer van applicaties, het doorvoeren van wijzigingen met betrekking tot applicaties en het (door)ontwikkelen en wijzigen van maatwerkapplicaties. Het team bestaat uit 5 personen, waaronder één senior die de taken binnen team applicaties coördineert.


Wat ga je doen?

Als technisch applicatiebeheerder ben je de linking pin tussen de verschillende organisaties met betrekking tot applicaties. Je coördineert in samenwerking met de overige vakgebieden, functioneel- netwerk- server- en databasebeheer, de uitvoering van wijzigingen aan applicaties. Met de verschillende expertises zorg jij voor het oplossen van incidenten van de verschillende applicaties. Daarbij monitor en evalueer je de prestaties van applicaties. Storingen, incidenten en/of problemen met applicaties worden binnen het team ICT opgelost.

Bij wijzigingen zorg jij voor het doorvoeren van aanpassingen. Je onderzoekt of applicatieve wijzigingsvoorstellen te realiseren zijn d.m.v. een uitvoerige intake in de testomgeving. Je definieert de impact van wijzigingen. Dit kunnen zowel nieuwe als bestaande applicaties zijn. Voor het in productie zetten zorg je dat het vooraf gemaakte testplan door de functioneel beheerder van de applicatie is goedgekeurd. 

In overleg met functioneel- en technisch beheer voer je diverse opschoontaken binnen applicaties uit. Je coördineert en bewaakt ook de voortgang hiervan en voert tactische processen uit. Je bent alert op security-issues en neemt actie om deze vooraf al te voorkomen.


Wat neem je mee?

·      HBO-opleiding werk- en denkniveau

·      Kennis van ITIL, ASL en BISL methodieken en werkwijzen;

·      Brede ervaring en kennis van hardware- en softwareproducten;

·      Brede Kennis van en tenminste 5 jaar ervaring met Microsoft platformen Windows 7, 10 en MS Server 2012 R2, IIS Topdesk, algemene brede applicatiekennis, verstand van Microsoft SQL en Oracle, snappen wat je aan het doen bent en kunnen verwoorden. Centric pakketten, koppelingen Squit XO, Squit 2020 Decos, Kofax. 

·      Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

·      Je bent een teamplayer, hebt geen 9 tot 17 mentaliteit en bent stressbestendig.

Je bent een enthousiaste en gedreven dienstverlener en hebt een klantgerichte instelling, waarbij je ook nee durft te zeggen. Je beschikt uiteraard over een volwaardige kennis van de producten waarvoor jouw team verantwoordelijk is. 


Wat bieden we jou?

  • Wij bieden jou een uitdagende baan in een jonge organisatie met volop ontwikkelingsmogelijkheden ontwikkelingskansen. Door ons samenwerkingsverband zijn we in staat om over organisatiegrenzen heen te kijken. Ontplooiing en mobiliteit tussen de organisaties zijn hierdoor goed ingericht.
  • Opdracht is voor 6 maanden maar optie tot verlenging mogelijk!


Sollicitatie deadline is dinsdag 12 jan om 10:00 uur.