Gemeenteprojecten

Eerste inschrijvingen BRP-Straat bij de gemeente Cranendonck

Geplaatst 23 jul. 2020
Project ID: YIS000123
Plaats
Budel
Duur
1 dag
(3 aug. 2020 - 4 aug. 2020)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
0 - 45 €/hr

Algemene info:

De BRP-straat is sinds 2014 in het leven geroepen. Met als voornaamste taak het registreren van personen die voor de eerste inschrijving in de BRP in aanmerking komen. Er is een nieuwe samenwerking met de ketenpartners; Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en Vreemdelingenpolitie (Avim). Ook is er nauw contact met de overige BRP-straten. De BRP straat te Budel is een onderdeel van het asielproces. Tevens hebben wij een eigen gemeenteloket op het Asielzoekerscentrum (AZC), aldus de BRP-straat. Wij verzorgen ook de inschrijvingen van andere locaties, zoals Amsterdam, Rijswijk, Heerlen, Beekdaelen en Leudal. Verder adviseren wij ook de AVIM. Aan de orde komt Internationaal privaatrecht (IPR), naamrecht, nationaliteitsrecht en het beoordelen van brondocumenten.


Een medewerker eerste inschrijvingen kan zelfstandig en bijvoorbeeld met behulp van een tolk in gesprek gaan met een familie. Je controleert de documenten die zij mee hebben genomen en probeert achter alle benodigde informatie te komen om de leden van het gezin uiteindelijk te kunnen voorzien van een Burgerservicenummer (BSN). Jij bent hierin de belangrijke schakel voor het gezin om mogelijk een nieuwe start te maken.


Als medewerker eerste inschrijving op het azc ben je verantwoordelijk dat de registratie in de BRP zorgvuldig en nauwkeurig verloopt. Je bent alert, vangt signalen op die van belang zijn voor de bewaking van de BRP. Je bereidt een dossier voor, beheert deze, controleert, gaat in gesprek met de klant en handelt het dossier ook af. Tevens heb je kennis van IPR en Nationaliteitsrecht. Je adviseert de vreemdelingenpolitie. Administratieve vaardigheden komen ook aan de orde tijdens het werk waardoor je accuraat te werk moet gaan. Tevens behandelen wij de adresonderzoeken van alle bewoners en ex-bewoners van het azc. Tot slot verwerk je ook de verhuizingen van nieuwe bewoners.


Wat jij gaat doen:

- Voorbereiden en controleren van dossiers van eerste inschrijvingen in de BRP;

- Voeren van intakegesprekken met asielzoekers, eventueel in samenwerking met een tolk;

- Afhandelen van complexe BRP mutaties op het gebied van eerste inschrijving in de BRP;

- Toepassen van het juiste IPR recht en nationaliteitswetgeving;

- Fungeren als vraagbaak voor ketenpartners.


Wat wij vragen:

- Vakinhoudelijke kennis van Burgerzaken;

- Kennis van IPR, nationaliteitsrecht en naamrecht;

- Aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie;

- Sterke communicatieve vaardigheden;

- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal                       

- Beheersing van meerdere talen is een pré (arabisch, farsi, Eritrees)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten