Gemeenteprojecten

Deelprojectleider Koppelingen

Geplaatst 25 sep. 2020
Project ID: YIS000176
Plaats
Dordrecht
Duur
4 maanden
(5 okt. 2020 - 31 jan. 2021)
Uren/week
16 hrs/week
Tarief
Unknown

Heb jij ervaring als projectleider op het gebied van HR-systemen, affiniteit met systeemkoppelingen en wil je dit combineren in een functie binnen een complexe omgeving?

 

Deelprojectleider Koppelingen

voor het project Nieuw HR-systeem


Wat ga je doen?

Je komt te werken in een lopend project met nog 4 andere deelprojectleider, een testcoördinator, 1 projectmanagers en betrokken leveranciers. De opdracht is duidelijk en tegelijk enorm uitdagend; de implementatie van een nieuw, passend, wendbaar en gedragen HR-systeem voor de Drechtsteden binnen 6 maanden. Een project in de spotlight, waarbij het HR-systeem een wezenlijke impact heeft op de gehele bedrijfsvoering en dienstverlening van het SCD voor de nabije en verdere toekomst.

 

Als deelprojectleider koppelingen, realiseer je met de werkgroep en in samenwerking met een externe partners (AFAS en FIDES) de benodigde koppelingen.

 

Het gaat in het project om een grote en complexe migratie van 1 omgeving naar tenminste 10 omgevingen. Hierbinnen ben jij, als opvolger van de huidige deelprojectleider, leidend om, binnen de reeds gestelde kaders en scope, de aanpak te continueren en de plannen voor te zetten.

Je voert het dagelijks management van het deelproject waaronder het aansturen van de werkgroep uit op basis van het integratieplan, ontwerp en data-analyses. Je draagt integraal zorg voor organisatie, tijd, kwaliteit, informatie en communicatie. Je toetst en begeleidt alle processtappen in het deelproject. Je bent in staat om een vertaalslag te maken van de projectactiviteiten naar de doelgroepen en te begeleiden waar meerdere belanghebbenden en vakgebieden bij betrokken zijn. Daarin heb je een richtinggevende en sturende rol.


Je fungeert verder als sparringpartner op het gebied van koppelingen voor de Informatiemanager en het kernteam van projectleiders. Je weet de behoeften te analyseren en te vertalen naar adviezen voor oplossingsrichtingen.

Je bent een verbinder, houd je einddoel voor ogen en komt met pragmatische oplossingen.

Als gebaande paden niet naar het gewenste resultaat leiden, vind en creëer je nieuwe wegen richting het resultaat. Je dicht het gat tussen de praktijk en de doelen van het project en scheidt daarbij hoofd- van bijzaken.

 

Met jouw energieke persoonlijkheid weet je als volwaardig gesprekspartner te fungeren binnen het project. Je legt verantwoording af aan de Informatiemanager en projectboard over voortgang en resultaten en je zorgt voor de benodigde input voor (tussentijdse) rapportages en besluitvorming.

 

Wat neem je mee?

·        HBO / Academisch werk- en denkniveau;

·        Kennis en ervaring met ETL en API;

·        Kennis en ervaring met datawarehouse/ datamanagement;

·        Tenminste 3 jaar ervaring met succesvolle (deel)projectrealisatie binnen een complexe omgeving en/of een omgeving;

·        Ervaring als (deel) projectleider, bij voorkeur op het gebied van bedrijfsvoering;

·        Aantoonbare ervaring met realiseren van Koppelingen en Testen;

·        Kennis en ervaring in het domein HR-systemen is een grote pré;

·        Kennis van en ervaring met project- en procesmanagement en de relevante methodieken;

·        Resultaatgerichte oplossingsgerichte houding

·        Energieke persoonlijkheid met het vermogen anderen te inspireren en motiveren;

·        In staat om mensen te (ver)binden;

·        Ondernemend en slim;

·        Analytische vaardigheden en conceptueel denkvermogen.

 

Waar kom je te werken?

Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) levert aan zeven Drechtstedengemeenten en drie regionale organisaties kwalitatief hoogwaardige en efficiënte diensten op het gebied van Financiën, Informatisering, Automatisering, Documentaire Informatievoorziening, Communicatie, Inkoop, Facilitaire Zaken, Juridische Zaken en Personeel & Organisatie. Wij voeren niet alleen uit. Wij zijn het eerste servicecentrum binnen de Nederlandse overheid dat de partners ook op het gebied van advies en beleidsvorming samenbrengt.


Duur: t/m 31 januari 2021 met optie tot verlenging.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten