Gemeenteprojecten

Coördinator Team Gegevensbeheer

Geplaatst 27 nov. 2020
Project ID: YIS000282
Plaats
Valkenswaard
Duur
6 maanden
(14 dec. 2020 - 11 jun. 2021)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
0 - 75 €/hr

Vind jij het een uitdaging om samen met collega’s verder te bouwen aan een goed functionerende samenwerkingsorganisatie? Kun en wil jij jouw vakgebied uitoefenen in een omgeving met veel dynamiek en zo bijdragen aan vier organisaties tegelijk? Krijg jij energie van nieuwe ontwikkelingen en onverwachte uitdagingen? Dan is dit iets voor jou!


Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag bij de A2-samenwerking (inderdaad, genoemd naar de snelweg). Deze organisatie regelt sinds 1 januari 2017 alles op het gebied van bedrijfsvoering en werk & inkomen voor de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. De afdeling Techniek & Gegevens is verantwoordelijk voor het (technisch) beheer van alle applicaties en databases binnen de vier organisaties. We zorgen voor het dagelijks beheer, zodat de continuïteit gewaarborgd blijft. We werken ook aan innovatieve projecten als gevolg van nieuwe ontwikkelingen. Wij bouwen samen aan een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening op het gebied van gegevensbeheer. Het team gegevensbeheer bestaat uit drie clusters, BRP, Datadistributie en Geo-informatie.


Wat ga je doen?

Als coördinator gegevensbeheer zijn dit jouw hoofdtaken voor de komende 6 maanden:

1.   Stimuleren van geharmoniseerd (samen)werken binnen het team met en gebruiken van data/gegevens. Zorgdragen dat concrete set van gedragen afspraken hiervoor worden geformuleerd en vastgelegd.

2.   Met je team zorgen dat in alle gemeentelijke werkprocessen betrouwbare (juist en actueel) gegevens kunnen worden gebruikt.

3.   Coördineren van de uitvoering en bewaken van de kwaliteit van de processen binnen het team gegevensbeheer (de processen inwinnen, beheer en verstrekken van administratieve resp. geometrische gegevens).

4.   Proactief bevorderen van het – juist - gebruik van gegevens en de privacyregels. Toetsen op het gebruik binnen de gemeentelijke werkprocessen en daarover rapporteren aan het management.

5.   Volgen van (landelijke) ontwikkelingen op het gebied van het beheren en de toepassing/gebruik van gegevens (basisregistraties) en hierover adviseren. Samen met de senior medewerkers bepaal je de consequenties daarvan voor de architectuur en de inrichting van het gegevensbeheer bij de A2 samenwerking.

6.   Uitdragen van de toegevoegde waarde van betrouwbare (geometrische) gegevens op alle terreinen van het gemeentelijk beleid en uitvoering en deze waar nodig kunnen verduidelijken.


Hoe ziet je dag eruit (voorbeeld)?

Je start de week op met een digitale weekstart per cluster. Samen met het cluster neem je de werkzaamheden door en spreek je af wat er deze week opgeleverd moet worden. Mede door je aanstekelijk enthousiasme weet je mensen hierbij te motiveren de taken die er liggen integraal en samen op te pakken. Vervolgens heb je een afspraak met de collega’s van het team Belastingen. Samen bespreken jullie via MS Teams welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van de BAG, BGT en WOZ en hoe we hierin gaan samenwerken en wat de beste aanpak is. Jij pakt je rol in de vertaling richting het team Gegevensbeheer. Na het overleg schakel je daarom meteen met één van de teamleden voor de vertaling van het plan richting Gegevensbeheer. Vervolgens beantwoord je voor de lunch nog even je openstaande mails en bel je een collega terug die hulp nodig heeft. Na de lunch sluit je meteen aan bij een projectgroep, om te delen welke acties er nog nodig zijn en of er nog wijzigingen nodig zijn in de aanpak. Daarna bekijk je of er nog verlofaanvragen, declaraties of facturen beoordeeld moeten worden. De dag sluit je af met een gesprek met een aantal teamleden die hulp nodig hebben bij de volgende stap van zelfsturing. Je vindt het leuk om het team te coachen.


Wat neem je mee?

Je hebt een aanstekelijk enthousiasme, kunt goed samenwerken en je weet mensen te motiveren. Het is belangrijk dat je communicatief sterk bent en het interessant vindt om mee te werken aan de doorontwikkeling van het team Gegevensbeheer. Verder heb je:

·        HBO+/WO-diploma en denkniveau, bij voorkeur richting informatievoorziening.

·        Een helicopterview waarmee je de samenhang ziet binnen gegevensbeheer en overzicht houdt op het werk en de werkprocessen.

·        Ervaring met aansturing van teams.

·        Ervaring van het vakgebied gegevensbeheer (incl. kennis en/of affiniteit met geometrie).


Sollicitatie deadline is woensdag 2 dec om 12:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten