Gemeenteprojecten

Civieltechnisch medewerker IBOR/IB bij de Gemeente Helmond

Geplaatst 19 feb. 2020
Project ID: YIS00021
Plaats
Helmond
Duur
1 jaar (15 mrt. 2020 - 14 mrt. 2021)
Uren/week
36 uur/week
Tarief
Unknown

Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk hebben we als gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die we moeten handhaven, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Ons standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.

Over de afdeling

De ‘core business’ van de afdeling IBOR (Inrichting & Beheer Openbare Ruimte) is het realiseren en in stand houden van een veilige, prettige, gezonde en duurzame openbare ruimte (leefbare OR) voor burgers en bedrijven. Zij zorgt ervoor dat de kwaliteit op het gewenste niveau blijft en de beschikbare middelen zo doelmatig mogelijk worden ingezet. Er zijn gesprekken met de stad over de vraag welk kwaliteitsniveau van de openbare ruimte haalbaar is en hoe we dit gezamenlijk kunnen organiseren met inwoners, ondernemers en andere organisaties. De afdeling telt zo’n 70 medewerkers. IBOR bestaat uit de teams Asset & Beleid en Ingenieursbureau. Team Asset & Beleid is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte en buitensportaccommodaties. Team Ingenieursbureau is belast met de realisatie van plannen in de civiel- en cultuurtechniek in de breedste zin van het woord. Integrale planvoorbereiding en uitwerking zijn hierbij een sleutelbegrip.

De functie

- Je voert (voorbereidings)werkzaamheden uit van civieltechnische projecten vanaf de schetsontwerpfase tot en met de aanbesteding; - Dit vereist inzicht in de (ontwerp)techniek, materialenkennis, kosten van gebruikte materialen en aanlegkosten ter zake de beide disciplines; - Doet voorbereidingswerkzaamheden t.b.v. aanbestedingen volgens de richtlijnen van gemeente Helmond; - De daadwerkelijke realisatie vindt plaats door externe firma’s; - Je hebt een signaleer en advies functie zodat binnen het budget en geplande tijd, een kwalitatief goed product wordt opgeleverd.

De ideale kandidaat..

Heeft een afgeronde MBO opleiding op het gebied van civiele techniek, aangevuld met relevante werkervaring en kennis van RAW systematiek en Microstation. Je bent in staat het verschil te maken en dat te staven met je concrete voorbeelden en resultaten. Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Sign up for new opportunities

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten