Gemeenteprojecten

Beleidsmedewerker Ruimtelijk Domein: Wonen - Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Geplaatst 30 jan. 2020
Project ID: YIS00003
Plaats
Hardinxveld-Giessendam
Duur
3 maanden (3 feb. 2020 - 3 mei 2020)
Uren/week
36 uur/week
Tarief
Unknown

Op het gebied van wonen is er werk aan de winkel in en om Hardinxveld-Giessendam! Als beleidsmedewerker Ruimtelijk Domein werk je aan de versnellingsopgave waarmee we lokaal en regionaal willen voorzien in de sterk toegenomen vraag naar woningen. Je bent zowel in Hardinxveld-Giessendam als in 2 regio's actief.

Wat ga je bij ons doen?

We maken deel uit van de woningmarktregio Woongaard. Daarnaast is jouw wethouder ook portefeuillehouder Wonen in het dagelijks bestuur van de regio Drechtsteden. Drechtsteden behoort tot een andere woningmarktregio: Drechtsteden Hoekse Waard. Hierdoor ben je lokaal en in 2 regio's actief op het thema Wonen.

Werken in een gemeente met de omvang van Hardinxveld-Giessendam betekent dat je een divers en breed takenpakket hebt. Zo vertegenwoordig je onze gemeente in de regionale samenwerkingsverbanden. Bijvoorbeeld als lid van het kernteam voor het regionale onderzoek van de woningmarktbehoefte. Je informeert en adviseert jouw portefeuillehouder, het college en de gemeenteraad. Hierbij heb je oog voor de samenhang met andere thema's zoals mobiliteit, economie en zorg. Je levert bovendien een belangrijke bijdrage aan onze programma's Duurzaamheid en Nieuwe Omgevingswet. Daarnaast vertaal je de regionale woonvisie naar onze lokale situatie en maak je prestatieafspraken met de woningcorporatie. Ook lever je je bijdrage aan concrete resultaten zoals respijtwoningen en crisisopvang.

Wij werken met breed inzetbare beleidsmedewerkers. Dit betekent dat je de kans krijgt om je ook op andere onderwerpen te ontwikkelen. Kortom, het is een brede functie met veel eigen verantwoordelijkheid waarbij je binnen en buiten onze organisatie samenwerkt!

Wat breng je mee?

·         Minimaal hbo werk- en denkniveau;

·         Kennis van en ervaring met het maken van beleid;

·         Relevante werkervaring op het gebied van mobiliteit is een pré;

·         Kennis van wet- en regelgeving en gemeentelijke besluitvormingsprocessen.

Als persoon ben jij collegiaal en prettig in de omgang. Je bent leergierig en denkt creatief mee. Je bent ook praktisch ingesteld. Als geen ander weet jij de boodschap over te brengen. Bij ons heb je een breed takenpakket. Dat vraagt flexibiliteit en brede inzetbaarheid van onze medewerkers. Daarnaast heb jij verantwoordelijkheidsgevoel en ben je doel- en resultaatgericht en initiatiefrijk.

Waar kom je te werken?

Onze gemeente is een kleine en platte netwerkorganisatie met korte lijnen en een groot loyaliteitsgevoel. We werken zelforganiserend. Onze kernwaarden zijn: passie, aandacht, verbinden, lef en vertrouwen. Onze gemeente maakt onderdeel uit van de regio Drechtsteden.

Je komt te werken in het team Samenleving. Het team bestaat uit 17 kundige professionals die zich dagelijks inspannen in de complexe praktijk van mens, samenleving, ruimte en regelgeving. Zij werken samen aan beleidsopgaven in zowel het sociaal-maatschappelijk als het ruimtelijk-economisch domein. We zijn een hecht team en werken aan verschillende opdrachten. In ons team vinden we het belangrijk dat je een open houding hebt en makkelijk contact weet te maken met mensen. Elke dag is daardoor anders en daarom is het leuk en divers om voor de gemeente Hardinxveld-Giessendam te werken.

Sign up for new opportunities

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten