Gemeenteprojecten

Beleidsmederwerker RO buitengebied

Geplaatst 17 dec. 2020
Project ID: YIS000316
Plaats
Reusel-De Mierden
Duur
1 jaar
(3 jan. 2021 - 30 dec. 2021)
Tarief
Unknown

Binnen ons team Ruimtelijke Ontwikkeling zoeken wij een ervaren, bevlogen en enthousiaste collega met een groot hart voor het buitengebied!

 

Wie zijn wij?

Gemeente Reusel-De Mierden is een gemoedelijke, groene gemeente met grote ambities. ‘Samen Doen’ staat bij ons voorop; binnen de organisatie, overheid én met inwoners. We werken veel samen met de Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Oirschot.

 

Onze gemeente loopt voorop met een nieuwe omgevingsvisie en in de transitie van de intensieve dierhouderij. We zijn een landelijke gemeente met een buitengebied dat sterk aan het veranderen is. Er zijn ruim 200 agrarische bedrijven gevestigd. De verwachting is dat veel van deze bedrijven op zoek gaat naar een andere invulling van de toekomst. Hetzelfde gebied heeft te maken met de grootschalige opwekking van duurzame energie, recreatie, natuurontwikkeling en klimaatadaptatie.

 

Werken voor de gemeente is allesbehalve saai! In een kleine gemeente als Reusel-De Mierden kun jij het verschil maken voor de inwoners. De werksfeer is prettig en de lijntjes zijn kort. We zijn zakelijk, maar er is ook ruimte voor ‘Brabantse gezelligheid’. We zijn flexibel in onze werktijden.

 

Wat ga jij doen?

Jij gaat binnen het team Ruimtelijke Ontwikkeling een belangrijke bijdrage leveren in de herschikking van ons buitengebied en het creëren van een goed woon-, werk- en leefklimaat voor onze inwoners.

Samen met je collega’s ontwikkel je beleid en ga je onder meer aan de slag met de transitie dierhouderij, bestemmingsplan buitengebied en de Omgevingswet.

Wij werken in de geest van de Omgevingswet waarbij in overleg met elkaar gaan en het leveren van maatwerk belangrijk is. Wij willen de juiste ontwikkeling op de juiste plek. Als opmars hier naartoe heeft de raad in 2018 de gemeentelijke Omgevingsvisie vastgesteld.

 

Je werk bestaat uit het begeleiden van ruimtelijke procedures, zoals principeverzoeken en bestemmingsplannen. Je neemt deel aan multidisciplinaire projecten op lokaal, regionaal en provinciaal niveau.

 

Je zet je kennis en ervaring breed in, waardoor ook andere beleidsterreinen in je resultaten aan bod komen. De rol van aanspreekpunt en klankbord is je op het lijf geschreven. Je informeert en adviseert diverse partijen, waaronder je collega’s, het management en het bestuur. Je verliest de inwoners niet uit het oog.

 

Wat vragen wij

Wij zoeken een ervaren, bevlogen en enthousiaste collega met een groot hart voor het buitengebied. Je denkt in kansen en mogelijkheden, bent creatief, handelt proactief en durft beslissingen te nemen.

Onze gemeente wil het Samen Doen met bewoners en ondernemers. Dat betekent een open en flexibele houding richting initiatieven. We verwachten dat je meedenkt over wat kan, in plaats van toetst aan wat moet. De rol van aanspreekpunt en klankbord is je op het lijf geschreven. Je beschikt over een goede dosis boerenverstand en bent communicatief vaardig. Je hebt een brede kijk op andere vakdisciplines en bent in staat om het geheel te overzien.

Wij vragen minimaal een HBO-diploma en aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie (inclusief juridische kennis op het gebied van bestemmingsplannen en handhaving).


Sollicitatie deadline is woensdag 23 december om 10:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten