Gemeenteprojecten

Beleidsadviseur WMO

Geplaatst 25 sep. 2020
Project ID: YIS000179
Plaats
Hellevoetsluis
Duur
4 maanden
(8 okt. 2020 - 31 jan. 2021)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
0 - 75 €/hr

WMO beleidsmedewerker -Hellevoetsluis

De gemeente Hellevoetsluis is op zoek naar tijdelijke invulling van een vacature beleidsmedewerker WMO, op HBO niveau bij de afdeling Samenlevingszaken van de gemeente.

 

De werkzaamheden omvatten feitelijk het gehele beleidspakket WMO.


Actueel spelen een aantal zaken die relevant zijn:

 

-      Huishoudelijke ondersteuning. Publicatie in het kader van nieuwe aanbesteding heeft plaatsgevonden. Inkoop wordt begeleid door afdeling inkoop van hellevoetsluis. Betreft nieuw contract per 1-1-21. Relevant hierbij is dat dit een overgang betreft van resultaatsturing (schoon en leefbaar huis) naar gebruik van een normenkader (normenkader HHM) als gevolg van eerdere uitspraken van de CrvB.. Bestaande indicaties zullen in 2021 geleidelijk worden overgezet naar de nieuwe methodiek door middel van individuele beoordelingen. Nieuwe indicaties zo mogelijk vanaf 1-1-21.


Een en ander wordt uitgevoerd in Voorns verband. De beleidsmedewerker van Westvoorne zal voor dit onderdeel aan de verordening en de beleidsregels werken. De afdeling uitvoering (WIZ) is belast met het implementatietraject vwb het herschrijven van de werkprocessen en de inrichting van de applicatie (Csam).

De gezochte beleidsmedewerker heeft hierin een coördinerende rol. Van hem of haar zal tevens worden gevraagd om de uitvoering te ondersteunen bij het vormgeven van de casusregie, waarmee meer dan voorheen wordt gestuurd op de zelfredzaamheid en gebruik van de eigen mogelijkheden en die van het eigen netwerk.


-      De aanbesteding van de hulpmiddelen gaat binnenkort van start, ook gezamenlijk met de andere Voornse gemeenten. Hier zal in samenwerking met de beleidsmedewerkers vorm aan gegeven moeten worden.


-      Verder zal gewerkt moeten worden aan het op orde brengen van de ramingen van de kosten van de WMO en zal, in verband met de financiële problematiek,vanuit beleid gezocht moeten worden naar sturingsmogelijkheden om besparingen te realiseren in het pakket hulpmiddelen en het gebruik van andere vormen van WMO-ondersteuning.Must haves in het cv?

●     HBO - WO

●     Ervaring met het volledige WMO werkveld

●     Voldoende ervaring binnen het sociaal domein

●     ervaring met soortgelijke opdrachten binnen diverse gemeenten


Type + Eigen toevoeging

Belangrijk is het dat deze kandidaat een visie meebrengt op de nieuwe werkwijze en in staat is om dit over te dragen aan de uitvoering. Er moet dus beter en breder gekeken worden naar aanvragen en dat moet landen, worden vormgegeven. In Westvoorne zit de beleidsmedewerker die zich meer richt op de verordeningen en de beleidsregels van de implementatie zoals benoemd, deze kandidaat moet de brug slaan tussen beleid, deze beleidsmedewerker en de uitvoering.


Wanneer is inhurend manager tevreden aan het einde van de interim-opdracht? Het doel is echt een geslaagde implementatie van de nieuwe huishoudelijke ondersteuningsmethodiek.


Standplaats: Hellevoetsluis


Praktisch

  • Reden inhuur? Capaciteitsprobleem. Er wordt gezocht naar vaste invulling, vandaar de drie maanden.
  • Startdatum (gewenst)? Zsm
  • Startdatum (uiterlijk)? half oktober.
  • Einddatum? 3 maanden na start. Eind december of januari.
  • Optie tot verlenging? nee, wel afhankelijk van vinden vaste medewerker 
  • Min/max aantal uur per week? 16 - 24 uur afhankelijk werkdruk en fase project.
  • Vaste werkdagen gewenst / vereist? Ma, di, do het meest handig.
  • Mogelijkheid tot thuiswerken? Voor een groot deel thuiswerken -> af en toe op kantoor. 1 a 2 x per week moet iemand wel bereid zijn om te komen.


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten