Gemeenteprojecten

Beleidsadviseur Duurzaamheid

Geplaatst 16 mei 2020
Project ID: YIS00060
Plaats
Sliedrecht
Duur
6 maanden (1 jun. 2020 - 1 dec. 2020)
Uren/week
36 uur/week
Tarief
Unknown

Beleidsadviseur Duurzaamheid

Wil jij je energie steken in het duurzamer maken van de gemeente Sliedrecht? Maak bij ons het verschil en draag hiermee bij aan het waar maken van onze duurzaamheidsambities!

 

Wat ga je doen?

De gemeente Sliedrecht wil prettig wonen, werken en recreëren mogelijk en aantrekkelijk houden voor haar inwoners. Als Beleidsadviseur Duurzaamheid draag jij bij aan dat klimaat en deze ambitie.

 

Als Beleidsadviseur Duurzaamheid help jij onze inwoners en bedrijven in de energietransitie, met energiebesparing, gedragsverandering en opwek van duurzame energie. Wij helpen onze inwoners en bedrijven om stappen te zetten. Aan jou de taak om de grote lijn (de lange termijn doelstellingen) te vertalen naar praktische acties op de korte termijn. Uiteraard monitor je jaarlijks de opbrengsten. Waar mogelijk verbind je ook de andere ambities uit de duurzaamheidsagenda: op circulaire economie, schone lucht en klimaatbesteding dorp. Als gemeente geven we daarbij op alle thema's het goede voorbeeld!

Natuurlijk doe je dit niet alleen. Het is jouw uitdaging om ook collega's te stimuleren en enthousiasmeren om vanuit hun eigen domein (bijvoorbeeld wonen, verkeer, economie, etc.) een rol te pakken en verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast heeft de regio Drechtsteden – waar gemeente Sliedrecht deel van uit maakt – een regionale opgave en ambities. Jij vertaalt dan wel verankerd bijvoorbeeld de Regionale Energie Strategie (RES) in het lokale beleid, en zorgt tegelijkertijd dat de lokale belangen gehoord en geborgd worden. Ook lever je een actieve bijdrage aan de inhoud van de Transitie Visie Warmte.   

Kortom: bij de gemeente Sliedrecht krijg jij een breed takenpakket en weet jij als geen ander te inspireren, stimuleren en te verbinden!


Waar kom je te werken?

Vanuit het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie kom je in een hechte, open en stimulerende omgeving. Het team bestaat uit 14 collega's die dagelijks bijdragen aan de ontwikkeling van onze gemeente. Ook jij kan aan deze ontwikkeling een grote bijdrage leveren.

 

Sliedrecht heeft een grote ambitie en jij kunt bijdragen aan het realiseren van deze ambitie. Jij hebt een belangrijke rol in het team. Als je oog hebt voor wat er om je heen gebeurt, kun je vaak leuke dingen naar je toe trekken. Als je inhaakt op de kansen die je ziet, creëer je veel ontwikkelingsmogelijkheden voor jezelf. Er wordt wat van je verwacht. Maar daar krijg je ook veel voor terug en ben jij onderdeel van Sliedrecht!

 

Gemeente Sliedrecht is een kleine organisatie met grote ambities waar je gezien wordt en jouw inbreng er toe doet. Niet alleen in Sliedrecht maar in de hele Drechtsteden waarmee intensief wordt samengewerkt. Dit biedt perspectief voor jouw toekomst. Dichtbij en betrokken, creativiteit met lef en echte doorzetters in het doen, dat zit in het DNA. Zij zetten zich elke dag vol enthousiasme in voor hun 25.000 inwoners en ondernemers.

 

Wat neem je mee?

·      hbo/wo werk- en denkniveau aangevuld met aantoonbare relevante werkervaring (zodanig dat je boven de materie kan staan maar ook er middenin).

·      ruime en actuele kennis van wetgeving, (gemeentelijk) beleid en procedures op het thema.

·      vaardig in het opstellen van nota’s, adviezen, het toetsen van ruimtelijke ontwikkelingen en in het optreden als adviseur.

 

Je bent thuis in complexe opgaven en hebt ervaring met bestuurlijk gevoelige projecten en het aansturen daarvan. Bij ons ben je veel in contact met de burger. Daarom is het van belang dat jij beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Zowel mondeling als schriftelijk weet je mensen mee te nemen in je plannen en adviezen.

 

Je ziet het als uitdaging om proactief te opereren op meerdere terreinen binnen de breedte van het gemeentelijke fysieke domein. Hiervoor beschik je over het vermogen om met bestuur, burgers en maatschappelijke organisaties interactief en integraal samen te werken.

 

Jij neemt snel kennis op, weet informatie te filteren en neemt initiatief voor pragmatische oplossingen. Kortom, jij staat stevig in je schoenen en bent in staat strategisch te denken waarbij je altijd het grote plaatje voor ogen houdt.

Sign up for new opportunities

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten