Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Beleidsadviseur duurzaamheid & energietransitie Gemeente Laarbeek

Geplaatst 13 mrt. 2020
Project ID: YIS00035
Plaats
Beek en Donk
Uren
34 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 29 mrt. 2020
Einde: 26 sep. 2020
Tarief
Onbekend

Functiebeschrijving:

Binnen de afdeling Beleid en Projecten bij de gemeente Laarbeek is een vacature ter vervanging van zwangerschapsverlof voor de functie van 'beleidsadviseur duurzaamheid & energietransitie'.


In het kort

Als beleidsadviseur duurzaamheid en energietransitie maak je onderdeel uit van het team duurzaamheid, dat zorg draagt voor de doorontwikkeling en uitvoering van een ambitieuze duurzaamheidsagenda in de gemeente. Eén van je aandachtsgebieden is de energietransitie: je participeert in het regionale RES-traject, zoekt afstemming met buurgemeenten in De Peel en bent verantwoordelijk voor het uitwerken en implementeren van de transitievisie warmte voor de gemeente.


Wie zijn wij?

De gemeente Laarbeek is een organisatie die midden in de samenleving staat en zich medeverantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van leven en werken van inwoners, bedrijven en instellingen in de gemeente. We vormen een hechte en professionele club collega’s die naar buiten gericht zijn en graag de samenwerking aangaan met inwoners en andere partners. De gemeente staat bekend om haar groene uitstraling: zo waren we groenste gemeente van Europa en wonnen we de Steenbreek Trofee voor ons vergroeningsprogramma.

De functie valt binnen het team duurzaamheid van de afdeling Beleid en Projecten. Het team werkt aan vergroening en vergroting van de biodiversiteit, maar ook aan thema’s als duurzaam wonen en ondernemen, circulaire economie en het verduurzamen van onze eigen bedrijfsvoering. Hiervoor hebben we recent een uitvoeringsagenda opgesteld die een hoog ambitieniveau laat zien. Een van de aandachtspunten is het vormgeven van de energietransitie op lokaal en regionaal niveau.


Wat ga je doen?

·        Je bent verantwoordelijk voor het thema ‘duurzame warmte’ binnen de gemeente en de regio. Je ontwikkelt hiervoor beleid en draagt samen met collega’s zorg voor de uitvoering.

·        Je stemt intern af met betrokken wethouders en collega’s van verschillende afdelingen en bent een betrokken lid van het team duurzaamheid;

·        Je stemt extern af met stakeholders binnen de gemeente, collega’s van buurgemeenten en het projectteam RES van de Metropoolregio Eindhoven;

·        Je ontwikkelt interdisciplinair duurzaamheids- en energiebeleid en de concrete toepassing ervan in projecten en activiteiten, waarbij je ook uitvoerende taken niet schuwt;

·        Er is in de organisatie veel ruimte om te leren, zelf initiatieven te nemen en in te spelen op actuele ontwikkelingen. Je takenpakket wordt daarom deels ingevuld door jezelf, in afstemming met je team en het afdelingshoofd.




Wie ben jij?

·        je beschikt over een afgeronde HBO / WO opleiding die relevant is voor deze functie en hebt aantoonbare affiniteit en werkervaring met duurzaamheid en/of energie.

·        je kunt overzicht houden op een breed en steeds veranderend beleidsveld en processen inrichten om hierin mee te bewegen, je bent gewend om ‘op meerdere borden tegelijk te schaken’ en kunt snel schakelen, en je bent stressbestendig;

·        je houdt van integraal denken en verbinding zoeken met andere disciplines en partners;

·        je werkhouding is zelfstandig, flexibel, initiatiefrijk en oplossingsgericht;

·        je staat stevig in je schoenen, kunt omgaan met tegenstrijdige belangen en beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit;

·        je bent communicatief sterk en sociaal vaardig.