Gemeenteprojecten

Arts met interesse voor Infectieziektebestrijding / Covid19

Geplaatst 20 okt. 2020
Project ID: YIS000222
Plaats
Dordrecht
Duur
5 maanden
(2 nov. 2020 - 31 mrt. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

Als basisarts kom je te werken in een team van artsen en verpleegkundigen die taken uitvoeren in de infectieziektebestrijding, inclusief SOA-bestrijding en reizigersadvisering. Preventieve gezondheidszorg, waaronder infectiepreventie, behoort ook tot het werkterrein. Je focus zal liggen op de Corona-aanpak, maar je zult voldoende mogelijkheid krijgen om je te oriënteren op de algemene infectieziektebestrijding, SOA-bestrijding en reizigersadvisering. Deze functie biedt de ideale kans om te bepalen of de opleiding tot arts infectieziektebestrijding / arts Maatschappij & Gezondheid iets voor je is.

 

Waar kom je te werken?

Je standplaats wordt Dordrecht. De GGD Zuid-Holland Zuid werkt voor 10 gemeentes (ruim 460.000 inwoners) in de regio aan een goede openbare gezondheidszorg. De GGD bewaakt, beschermt en bevordert de volksgezondheid. De GGD ZHZ werkt nauw samen met de GGD Rotterdam-Rijnmond. Er is een samenwerkingsverband met de Academische Werkplaats Cephir in Rotterdam.


Wat ga je doen?

Als basisarts word je in eerste instantie ingewerkt op beleid en uitvoering van de Corona-aanpak. Dit betekent dat je ook in weekenden wordt ingezet. Jij bent ondersteunend aan de beleidsbepaling in Zuid-Holland Zuid en wordt ingezet voor supervisie en kwaliteitsborging in de beleidsuitvoering. Je wordt ingewerkt op de aanpak van, en beleidsbepaling bij, uitbraken. Je bent bereikbaar voor consultatie en overleg en beslist over voorkomende vraagstukken aan de artsentelefoon en in de bron- en contactopsporing. Daarbij kun je zelf, indien nodig, terugvallen op een breed artsenteam van de GGD’en van Zuid-Holland Zuid en Rotterdam-Rijnmond.

 

In geval van capaciteitsproblemen kan je gevraagd worden bij te springen en zelf een telefoondienst te draaien, infectiepreventieadvies te geven of bron- en contactopsporing uit te voeren. Naast de taken voor de Corona-aanpak blijft er voldoende tijd over om je te oriënteren op het brede werkveld van de algemene infectieziektebestrijding, inclusief reizigersadvisering en SOA-bestrijding.


Het betreft een functie waarbij je enerzijds zelfstandig werkt, maar anderzijds nauw samen werkt met collega-artsen, sociaalverpleegkundigen, de deskundige infectiepreventie en andere medewerkers van de GGD ZHZ en de GGD Rotterdam-Rijnmond.


Wat neem je mee?

·        Je bent arts

·        Je bent BIG geregistreerd

·        Registratie als arts reizigersadvisering in het register van het LCR is een pré

·        Je hebt interesse in de publieke gezondheidszorg en overweegt de opleiding tot arts infectieziektebestrijding / arts Maatschappij & Gezondheid te gaan volgen

·        Je bent communicatief sterk

·        Je bent een teamplayer

·        Je bent flexibel, nieuwsgierig en niet bang om iets nieuws aan te pakken


Wat bieden we jou?

Je krijgt bij ons een unieke kans om je een goed beeld te vormen van het werken in de publieke gezondheidszorg. Met die ervaring kun je weloverwogen besluiten of je de opleiding tot arts Maatschappij & Gezondheid wilt gaan doen. Je komt te werken in een jong en dynamisch artsenteam. De GGD Zuid-Holland Zuid is een kleine GGD met korte lijnen en enthousiaste collega’s. Door de nauwe samenwerking met de GGD Rotterdam-Rijnmond combineren we de voordelen van kleinschaligheid met de mogelijkheden die een breed team van goed opgeleide artsenteam bieden. The best of both worlds!


  • Sollicitatie deadline: doorlopend tot de juiste kandidaten zijn gevonden. Hoe eerder je solliciteert, hoe beter!
  • Startdatum: z.s.m.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten