Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Allround Jurist / Klachtencoördinator (ZZP - Freelance)

Geplaatst 16 nov. 2020
Project ID: YIS000265
Plaats
Beek en Donk
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 7 dec. 2020
Einde: 6 apr. 2021
Tarief
0 - 75 €/uur

De gemeente Laarbeek zoekt een Allround Jurist / Klachtencoördinator!

Laarbeek is een gemeente in het zuidoost Brabant en telt ongeveer 22.000 inwoners. Laarbeek ligt aan de rand van het grote natuurgebied De Peel en bestaat uit de kernen Aarle Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. De gemeente Laarbeek is permanent actief met versterken van het woon-, werk- en recreatieklimaat. Het is een aantrekkelijke gemeente met een groene identiteit, bekroond met de titel 'groenste gemeente’. Laarbeek is een dynamische gemeente met een diversiteit aan woningbouwplannen, ontwikkeling van bedrijventerreinen en plannen in de dorpskernen. Innovatie op het gebied van duurzaamheid en toekomstbestendigheid is leidend in Laarbeek. Er is geïnvesteerd in voorzieningen in alle dorpen waardoor er een uitstekend niveau aan sociale, culturele en educatieve voorzieningen aanwezig is. Naast de meer ruimtelijke kwaliteiten kenmerkt Laarbeek zich door de aanwezige sterke sociale netwerken en een rijk verenigingsleven.

 

De organisatie

De gemeentesecretaris/algemeen directeur geeft samen met vier afdelingshoofden leiding en sturing aan de ambtelijke organisatie (ca 120 medewerkers). Er zijn vier afdelingen, namelijk Beleid en Projecten, Dienstverlening en Informatie, Omgevingsbeheer en Bedrijfsvoering. De gemeentelijke organisatie staat midden in de samenleving en voelt zich medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van leven en werken van inwoners, bedrijven en instellingen in de gemeente. We hebben een professionele en resultaatgerichte organisatie.

 

Wat ga je doen als Juridisch medewerker / klachtencoördinator?

  • Je bent vraagbaak voor de organisatie over wet- en regelgeving;
  • Je voert juridisch control werkzaamheden uit;
  • Je treedt op als klachtencoördinator en integriteitscoördinator;
  • Je geeft in een politieke omgeving bruikbaar juridisch advies;
  • Je schrijft heldere brieven, besluiten, regelingen en adviezen;
  • Je voert juridische procedures uit;
  • Je draagt bij aan de juridische kwaliteitszorg.

 

Wie ben je?

  • Je beschikt over een afgeronde juridische HBO/WO opleiding;
  • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van het algemeen bestuursrecht en privaatrechtelijke onderwerpen;
  • Je hebt kennis van en inzicht in het functioneren van het lokale openbaar bestuur;
  • Je hebt ruime juridische kennis van en ervaring op het gebied van algemeen bestuursrecht;
  • Je weet je wat er speelt bij gemeenten en waar gemeenteambtenaren in hun dagelijkse praktijk tegen aan lopen.


Sollicitatie deadline is maandag 23 nov om 15:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten