Gemeenteprojecten

Afdelingshoofd Expertise en Advies

Geplaatst 20 jul. 2020
Project ID: YIS000116
Plaats
Dordrecht
Duur
3 maanden
(17 aug. 2020 - 20 nov. 2020)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
0 - 78 €/hr

De Sociale Dienst Drechtsteden

De Sociale Dienst Drechtsteden heeft een stevige ambitie, “alle inwoners van de Drechtsteden een zelfstandig en volwaardig bestaan”. Waar dat niet lukt, helpen we die mogelijkheden vergroten.

Dat maakt ons een innovatieve organisatie, waar ruimte is om ideeën uit te proberen met als doel het allerbeste te doen voor onze klanten. 


Onze visie kent 3 opgaven: het versterken van bestaanszekerheid, het ontwikkelen naar werk en het zorgen voor ondersteuning. Flexibiliteit, samenwerken, innovatie, mensgerichtheid en klantbeleving zijn voor ons van doorslaggevend belang om onze visie verder te brengen. Hoezeer het sociaal domein ook in verandering is, we stellen de klant centraal, professionaliseren en verbeteren onze dienstverlening voortdurend. Dat doen we samen met 450 medewerkers voor de klanten van de 7 gemeenten waar we voor werken.


Wat ga je doen als Afdelingshoofd expertise en advies?

Als afdelingshoofd sta je aan het roer om de visie te vertalen naar heldere doelen en te behalen resultaten met een daarbij passende uitvoeringsstrategie. Dat doe je samen met het cluster bezwaar en beroep en het cluster beleid. Een afdeling dat opereert in een complexe, regionale bestuurlijke omgeving.

Je denkt mee over en zorgt voor een goede positionering van de afdeling als onderdeel van de gehele staf in relatie tot de regionale visie en draagt bij aan het verbeteren en innoveren van de Sociale Dienst Drechtsteden als geheel. De verantwoordelijkheid voor personele inzet en financiële middelen is hierin verweven.

Terwijl je zorgt voor de continuïteit op belangrijke dossiers, aan de lat staat om de vertaling te maken van strategisch beleid naar beleidsstukken en verordeningen, ben je als afdelingshoofd een voorbeeld voor de medewerkers en laat hun als individu groeien in een veilige omgeving zodat het team als collectief naar een hoger plan wordt getild.


Wat neem je mee?

Wo werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde relevante hbo opleiding richting, organisatie-, bestuurs-, bedrijfs- of veranderkunde. Daarnaast heb je minimaal 5 jaar leidinggevenden ervaring en kun je aantonen dat je succesvol bent geweest op strategisch niveau en kennis hebt van beleidsadvisering binnen een politieke bestuurlijke context. Ervaring op het gebied van het (gemeentelijk) sociaal domein is een voorwaarde.


Jouw leiderschapsstijl is te omschrijven als mensgericht, verbindend, betrokken en recht door zee. Bovendien ben je energiek, creatief en oplossingsgericht, waarbij je flexibiliteit en pragmatiek laat zien. Je hebt strategisch inzicht, overtuigingskracht en bent resultaatgericht. Je bent in staat om te werken in een complexe ambtelijke en bestuurlijke omgeving. Je beschikt hiervoor over een goed inlevingsvermogen, politieke-, en organisatiesensitiviteit en zelfreflectie. 


Duur: 3 maanden met optie om te verlengenSoortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten