Gemeenteprojecten

Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

Geplaatst 12 jun. 2020
Project ID: YIS00081
Plaats
Sliedrecht
Duur
6 maanden
(22 jun. 2020 - 31 dec. 2020)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
Unknown

Ontwikkel mee aan een duurzaam Sliedrecht. Dit doe jij door jouw belangrijke bijdrage aan de invoering van de Omgevingswet. Maak jij met jouw kennis en achtergrond in Ruimtelijke Ordening bij ons het verschil?

 

Waar kom je te werken?

Vanuit de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie kom je in een hecht, open en stimulerend team. Dit team bestaat uit 14 collega's die dagelijkse bijdragen aan de ontwikkeling van onze organisatie. Ook jij kan aan deze ontwikkeling een grote bijdrage leveren.


Jij hebt een belangrijke rol in het team. Als je oog hebt voor wat er om je heen gebeurt, kun je vaak leuke dingen naar je toe trekken. Als je inhaakt op de kansen die je ziet, creëer je veel ontwikkelingsmogelijkheden voor jezelf. Er wordt wat van je verwacht. Maar daar krijg je ook veel voor terug!


Wie zijn wij?

We zijn een kleine organisatie met grote ambities waar je gezien wordt en jouw inbreng er toe doet. Niet alleen in Sliedrecht maar in de hele Drechtsteden waar wij intensief mee samenwerken. Dit biedt perspectief voor jouw toekomst. Dichtbij en betrokken, creativiteit met lef en echte doorzetters in het doen, dat zit in ons DNA. Wij zetten ons elke dag vol enthousiasme in voor onze 25.000 inwoners en ondernemers.

 

Wat ga je doen?

In deze veelzijdige en vooral zelfstandige rol adviseer je de gemeente Sliedrecht over complexe ruimtelijke vraagstukken (bijvoorbeeld de herstructurering van het Burgemeester Winklerplein en het planologisch-juridische mogelijk maken van het Recreatief knooppunt). Je draagt bij aan de invoering van de Omgevingswet. Het komen tot een omgevingsplan is bij uitstek een klus die in jouw portefeuille zit.


Je stuurt externe stedenbouwkundige bureaus aan die de bestemmingsplannen voor onze gemeente opstellen. Ook ben je verantwoordelijk voor de integrale beoordeling en begeleiding van ruimtelijke initiatieven. Daarnaast houd je je bezig met het vertalen van nieuwe wet- en regelgeving en jurisprudentie naar de dagelijkse werkpraktijk en vertegenwoordig je de gemeente bij bezwaar- en beroepsprocedures. De lijnen zijn kort. Zowel naar het management als naar je bestuurder en het college. Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van (juridische) actualiteiten binnen het ruimtelijk werkveld en volgt ontwikkelingen op de voet.


Je bent thuis in complexe ruimtelijke opgaven en hebt gevoel voor politiek, bestuur en gemeenteland. Bij ons ben je veel in contact met andere overheden, belangengroepen en initiatiefnemers en inwoners. Daarom is het van belang dat jij beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Zowel mondeling als schriftelijk weet je mensen mee te nemen in je plannen en adviezen.

 

Wat neem je mee?

·        Hbo+/academisch werk- en denkniveau.

·        Minimaal 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring (bij voorkeur in een gemeentelijke organisatie).

·        Aantoonbare actuele kennis van de ruimtelijke wetgeving (Omgevingswet, Wabo, Wro en Bor).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten