Gemeenteprojecten

Adviseur RO

Geplaatst 28 jan. 2021
Project ID: YIS000403
Plaats
Papendrecht
Duur
5 maanden
(13 feb. 2022 - 30 aug. 2021)
Tarief
0 - 85 €/hr

Wil jij meebouwen aan de Ruimtelijke Kwaliteit van Papendrecht? Wij kunnen namelijk nog goed een ervaren adviseur ruimtelijke ordening gebruiken die een eigentijdse visie heeft op het vak. Iemand die meedenkt over de nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied zoals bijvoorbeeld het omgevingsplan.


Wie zijn wij

De gemeente Papendrecht is een gemeente met een mooie en tevens gunstige ligging aan de Merwede. De gemeente telt ruim 32.000 inwoners die prettig wonen, werken en recreëren dankzij een gevarieerd woningaanbod, een eigen winkelcentrum en voldoende werkgelegenheid. De gemeente kenmerkt zich tevens door de aanwezigheid van relatief veel groen terwijl deze anderzijds grenst aan stedelijk gebied.


De gemeentelijke organisatie kent een relatief platte organisatiestructuur. De teams worden direct aangestuurd door een teamleider. Dit betekent een open informele cultuur, korte lijnen naar het management en bestuur en ruimte voor eigen initiatieven en persoonlijke ontwikkeling. De gemeente Papendrecht is onderdeel van de regio Drechtsteden, een unieke vorm van intergemeentelijke samenwerking: ‘Samen stad aan het water’.Wat ga je bij ons doen

• Je verzorgt de juridische begeleiding van bestemmingsplannen/ beheersverordeningen

• Je begeleidt (mede-) de wijzigings- en afwijkingsprocedures op grond van de Wro c.a.

• Je behandelt juridische vraagstukken op het terrein van de ruimtelijke ontwikkeling 

 

Daarnaast lever je inhoudelijk een bijdrage aan het omgevingsplan en geef je gevraagd en ongevraagd advies over ruimtelijke ontwikkelingen in Papendrecht. Als adviseur zorg je dat je tijdig betrokken bent bij de ontwikkelingen van ruimtelijke initiatieven.


Wat neem je mee

Het is een functie met een stevige inhoudelijke component. We zoeken daarom iemand met minimaal een afgeronde HBO -opleiding, op het gebied van planologie en/of ruimtelijke ordening die al een aantal jaren ervaring heeft als adviseur ruimtelijke ordening. Je bent pro-actief. Je beschikt over analytisch vermogen en over bestuurlijke sensitiviteit. Je deelt je kennis graag met anderen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je bent stressbestendig, gedreven in je werk, klantgericht en denkt in oplossingen.


Wat bieden wij

Een leuke uitdagende functie binnen een informele organisatie met korte lijnen en gezellige collega's. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en ook het vertrouwen. Je komt te werken binnen het Team Veiligheid, Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VVTH). Binnen het team heb je nog een collega die zich bezighoudt met de advisering op het gebied van ruimtelijke ordening. Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. 


Sollicitatie deadline is vrijdag 5 feb om 15:00 uur en het betreft een opdracht van 6 maanden met optie tot verlenging.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten