Gemeenteprojecten

Adjunct afdelingsmanager Werk, Inkomen en Zorg

Geplaatst 22 dec. 2020
Project ID: YIS000338
Plaats
Hellevoetsluis
Duur
6 maanden
(25 jan. 2021 - 31 jul. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

“Samen grip krijgen op de financiën van het sociaal domein. Dat is mooi werk.’

 

De afdeling WIZ van de gemeente Hellevoetsluis zoekt een Adjunct-afdelingsmanager Werk, Inkomen en Zorg voor 40 uur per week

 

Dit doe je

Als adjunct-afdelingsmanager Werk Inkomen en Zorg (WIZ) ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering binnen het sociaal domein. Je bent de rechterhand van de afdelingsmanagers en budgethouders in het sociaal domein en werkt nauw samen met de afdeling Financiën en Control.

 

Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van het bedrijfsbureau. Het bedrijfsbureau bestaat nu uit de onderdelen uitkeringsadministratie, debiteurenadministratie, zorgadministratie (berichtenverkeer en declaraties) en de front-office. Met de verdere vorming van het bedrijfsbureau worden daar de andere ondersteunende teams aan toegevoegd zoals kwaliteit en contractbeheer. Je stuurt en coacht de medewerkers en inspireert hen in de gesprekkencyclus.

 

Als adjunct-afdelingsmanager ben je verantwoordelijk voor het financiële procesmanagement van het sociaal domein. Je werkt hierbij samen met de adjunct-afdelingsmanagers van de andere domeinen. Je zorgt voor de voorbereiding van de maand- en kwartaalrapportages aan de gemeentesecretaris en verzorgt met de afdeling Financiën de bestuurlijke rapportages aan college en gemeenteraad. Ook lever je vanuit je financieel inzicht inbreng in de beleidsdocumenten in het sociaal domein, de afdelingsplannen, de dienstverleningsovereenkomst met Westvoorne en de aanstaande herindeling. 

 

Dit ben je:

Je hebt bij voorkeur een afgeronde, financieel-economische WO-opleiding in de richting van Bedrijfskunde of Bestuurskunde. Kandidaten met een(financieel-economische) HBO opleiding en ervaring in het sociaal domein, nodigen wij ook uit om te solliciteren. Actuele ervaring in het sociaal domein bij een gemeentelijke overheid is belangrijk.

 

Je hebt meerdere jaren ervaring als stevige leidinggevende en strategisch adviseur. Je bent bewezen effectief in sturing geven aan een team met meerdere complexe taken. Je bent een inhoudelijk sterke gesprekspartner met uitstekende adviesvaardigheden en ervaren in het vormgeven van veranderprocessen.  

 

Je bent adaptief en krijgt mensen goed mee in je plannen. Je bent bedreven in het bestuurlijk-ambtelijke samenspel en bent sensitief op de politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je hebt uitgebreide ervaring met budgettering en financiële administratie. Je bent zakelijk en resultaatgericht, maar ontwikkelingsgericht en empathisch in je aansturing.

 

Dit zijn wij: de afdeling WIZ

De afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) organiseert in één loket dat mensen de juiste begeleiding krijgen op het gebied van werk, inkomen en zorg voor de gemeenten Hellevoetsluis en Westvoorne. Voor de Wmo en Jeugd voeren we deze taken ook uit voor de gemeente Westvoorne. Ook houden we ons bezig met het voorkomen van problemen, het versterken van zelfredzaamheid. We stimuleren mensen om hun eigen sociale netwerken optimaal in te zetten. Op onze afdeling werken circa 90 collega’s in verschillende teams.

 

Hellevoetsluis werkt in het sociaal domein intensief samen met Westvoorne en Brielle, ook in de voorbereiding van de bestuurlijk fusie in 2023.

 

WERKEN VOOR HELLEVOETSLUIS

MOOI WERK OP EEN MOOIE PLEK

 

De school van de kinderen, afvalrecycling, veiligheid in de straat, of de zorg voor een familielid. Wat een gemeente doet of regelt, is voor een inwoner meteen zichtbaar en voelbaar.

 

Wij willen daarom dicht bij onze inwoners staan. Door uitdagingen aan te gaan, nieuwe dingen te proberen, successen te delen en te leren van ervaringen. Daarom investeren we in mensen, plannen en in een flexibele, klantgerichte organisatie. Met zo’n 270 collega’s werken we vanuit de historische Vesting voor en met ongeveer 40.000 inwoners.

 

En dat allemaal op een unieke plek. Een Vestingstad aan het water van het Haringvliet. Met een rijke maritieme geschiedenis en prachtige natuur- en recreatiegebieden. Mooi werk, op een mooie plek. We zijn op zoek naar mensen die samen met ons dúrven te doen. Verder te kijken. Te ondernemen. Te adviseren. En te besluiten. Om zo de wereld van onze inwoners steeds een beetje beter te maken. Doe jij mee?


Extra (dubbele informatie)

De huidige adjunct afdelingsmanager vertrekt en de afdelingsmanager zelf is nieuw. Als voornaamste functie heeft deze opdracht het ontlasten van de afdelingsmanager zodat die ‘normaal zijn werk kan doen’. Voor een periode van 6 maanden, mogelijk langer.

 

Een belangrijke taak is het op orde brengen van de financiën. Daarom is er een adjunct afdelingsmanager met voldoende financiële kennis en expertise nodig. De span of control is een mannetje of 20. De term peoplemanager komt daarom ook naar boven, zo moet het takenpakket van de medewerkers moet ook nogmaals op orde worden gebracht door integraal te kijken naar wat er gedaan moet worden en met wie.

 

De kandidaat moet dus de basis op orde maken, maar stapt in een lopende trein. Om financieel alles up to date krijgen en orde brengen terwijl het team wordt aangestuurd vraagt bepaalde vaardigheden en ervaring en omdat het afdelingshoofd al wat meer op de menskant zit is het daarom de wens dat de kandidaat nu wat meer financiële kennis met zich meebrengt. Een sr. financieel adviseur van het sociaal domein met leidinggevende ervaring zou bijvoorbeeld zeer goed passen. Dat laatste hoeft nog niet eens zo heel veel te zijn. Wel een paar jaar.


“Wanneer is de gemeente tevreden?”

Continuïteit en verbetering van de dagelijkse gang van zaken bewerkstelligen. Financieel de zaken op orde en overkoepelend de processen kunnen bekijken en in ieder geval Inzicht en overzicht creëren,.


“Wat wil je echt terugzien op het cv?

Financiële ervaring binnen het sociaal domein en ervaring binnen het sociaal domein breed (bij voorkeur met een aantal jaar aansturende ervaring). Stevig qua karakter, wel vriendelijk, maar iemand die zijn eigen koers durft te varen. Een leider die van aanpakken weet en een plan durft op te stellen en dat gaat uitvoeren.


Kandidaten die minder financiële ervaring hebben, maar wel beschikken over voldoende capaciteit en ervaring om integraal naar de financiën te kijken en in staat zijn verbeteringen door te voeren zijn zeer welkom om te solliciteren!

 

Sollicitatie deadline is woensdag 6 januari om 13:00 uur en optie tot opdracht verlenging mogelijk!

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten