Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Specialist Risico Communicatie

Geplaatst 16 dec. 2021
Project ID: YIS 9106359
Plaats
Eindhoven
Uren
8 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 feb. 2022
Einde: 30 apr. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 22-12-2021 12:00

Startdatum: 01-02-2022

Einddatum: 30-04-2022

Uren per week: max 16 uur per week (afhankelijk van Tarief)

Functieschaal: 10

Referentietarief: maximaal € 75, let op geen Knock-out-criteria, kandidaten mogen tegen een hoger tarief bieden, alleen zullen de uiteindelijke uren hier op aangepast worden)

 

Denk jij over de grenzen van een organisatie heen? Wil jij je sterk maken voor een veilige regio? Kun jij bijdragen aan verbinding tussen VRBZO en de samenleving? En heb jij expertise op het gebied van risicocommunicatie? Dan hebben we jou nodig!

 

Wie wij zijn

Werken bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) betekent werken aan veiligheid. Wij zijn er voor alle 21 gemeenten in onze regio. We voeren voor hen taken uit op het gebied van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening, crisisbeheersing en rampenbestrijding. We zijn daarmee een onmisbare schakel in de fysieke veiligheid van inwoners van Zuidoost-Brabant.

 

VRBZO wordt gevormd door drie sectoren: Bedrijfsvoering, Risico- en Crisisbeheersing en Incidentbestrijding. De vacature van Adviseur Risicocommunicatie is vacant binnen de afdeling Omgevingsadvisering, onderdeel van de sector Risico- en Crisisbeheersing. De doelstelling van risicocommunicatie is; het bijdragen aan de kennis bij de bevolking over risico’s en ze bewust maken van het bestaan van risico’s. En de bevolking bewegen tot bepaald gedrag waardoor men is voorbereid op rampen en crises

 

Werkveld

Het werkveld van VRBZO is breed. Ook voor de Adviseur Risicocommunicatie. Je kunt denken aan deze taken:

·        Met name het zijn van aanspreekpunt voor gemeenten op het gebied van risicocommunicatie

·        Uitvoering geven aan het jaarplan risicocommunicatie

·        (Je faciliteert kennisuitwisseling en overtuigt jouw netwerk risicocommunicatie op te nemen in haar beleid of instrumentarium.)

·        Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van campagnes of programma’s voor provincie- of regio-brede risico’s.

·        Je stelt communicatiestrategieën op voor jouw netwerk (gemeenten, risico veroorzakende bedrijven). 

 

Wat wij vragen van je

Je volgt actief de ontwikkelingen in politiek, bestuur, media en samenleving. Jij weet hoe, wat, wanneer gecommuniceerd moet worden én met wie. Je bent een fijne sparringpartner met een praktische instelling. Je schrijft net zo makkelijk als dat je praat en je weet wanneer je welke tone of voice gebruikt. Je deelt je kennis en haalt die ook op bij anderen.

 

Daarnaast beschik je over de volgende kwaliteiten en achtergronden:

·        Afgeronde opleiding Communicatie op minimaal HBO-niveau;

·        Kennis van of ervaring met het toepassen van innovatieve communicatiemethoden en social media;

·        Ervaring of affiniteit met risico- en/of crisiscommunicatie is een pre;

·        Je bent flexibel en planmatig;

·        Je hebt affiniteit met operationele diensten zoals brandweer, politie, ambulancedienst en partnerorganisaties;

·        Je kan een netwerk onderhouden, bent analytisch sterk, creatief, kan makkelijk improviseren en je weet te overtuigen;

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten