Gemeenteprojecten

Senior Projectleider Omgevingsplan

Geplaatst 15 jan. 2021
Project ID: YIS000373
Plaats
Bleskensgraaf
Duur
11 maanden
(17 jan. 2021 - 30 dec. 2021)
Tarief
0 - 90 €/hr

Als projectleider Omgevingsplan maak je onderdeel uit van het programmateam Omgevingswet van de gemeente Molenlanden. Van daaruit werk je in een nog zelf samen te stellen projectteam aan het Omgevingsplan. Hiervoor ben jij verantwoordelijk.


Programma Implementatie Omgevingswet

De gemeente Molenlanden is een innovatieve gemeente in de Zuidelijke Randstad met een grenzeloze ambitie. We gaan voor een vijf sterren-dienstverlening, waarbij we actief aanwezig zijn in de twintig karakteristieke kernen. We verbinden ons met 43.500 inwoners en ondernemers door hen te ontmoeten, kennis te delen, samen oplossingen te vinden en elkaar te inspireren. En natuurlijk kijken we over de grenzen van onze groene oase en werken we samen met partners in de regio en daarbuiten. Gemeente Molenlanden is zich klaar aan het stomen voor de implementatie van de nieuwe Omgevingswet. De implementatie is onderverdeeld in 10 projecten waar Omgevingsplan er een van is.

 

Functie omschrijving

We zijn op zoek naar een doortastende hands-on projectleider met ervaring binnen de Omgevingswet. Je stapt op een rijdende trein en weet daarom snel te bepalen wat en wie je nodig hebt voor het project. Je werkt zelfstandig, gestructureerd en kan mensen uit verschillende lagen (van bestuurders tot RO-medewerkers) met elkaar verbinden.


Je weet strategie te vertalen in een plan van aanpak waarin het maakproces duidelijk naar voor komt, binnen de gestelde kaders vanuit het programma. Je werkt samen met de andere medewerkers binnen de gemeente en kan daarbij bepalen wie je waarvoor nodig hebt. Verder zijn je werkzaamheden:

·        De noodzakelijke voorbereidingen treffen en waar nodig bestuurlijke besluiten laten nemen voor de minimale eisen:

o  Het kunnen wijzigen van het Omgevingsplan;

o  Het kunnen werken met het tijdelijke Omgevingsplan;

Denk hierbij aan het kennen, kunnen en organiseren van de bruidsschat, het uitwerken van het Adviesrecht van de raad, afstemming met betrokken ketenpartners en het afstemmen van werkprocessen.

·        Het uitlijnen, organiseren en communiceren van de overgangsperiode van Bestemmingsplan naar Omgevingsplan;

·        Strategie bepalen van de doorontwikkeling van het Omgevingsplan richting een echt volwaardig Omgevingsplan, dat nauw aansluit bij de eveneens in ontwikkeling zijnde Omgevingsvisie;

·        Het actief betrekken van de ambtelijke organisatie, Omgevingsdienst, ketenpartners, College, Raad en inwoners hierbij.

·        Pilot Omgevingsplan Avonturenboerderij overnemen van de huidige projectleider en deze afronden.

·        Samenwerken met andere projectleiders. Je bent verantwoordelijk voor dat jouw activiteiten tijdig zijn afgerond gelet op de onderlinge afhankelijkheden van andere projecten.

·        Kennis ophalen uit de regionale samenwerking en deze toepassen binnen Molenlanden.


Functie eisen

·        Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als projectleider binnen een overheidsorganisatie.

·        Aantoonbare werkervaring met het organiseren van (burger)participatie en interactie met belanghebbenden (College en Raad, inwoners, bedrijven).

·        Aantoonbare kennis van het Omgevingsplan specifiek en de Omgevingswet algemeen noodzakelijk.

·        Per direct beschikbaar.

 

Competenties

·        Je bent een overtuigende gesprekspartner met kennis van zaken;

·        Je brengt overzicht, kunt goed organiseren en structuur aanbrengen en werkt doel- en resultaatgericht;

·        Je zet methoden en technieken in om doel- en resultaatgericht samen te werken, zoals bijvoorbeeld Scrum of LEAN;

·        Je bent gericht op samenwerken en kunt inschatten welke belangen er spelen en hierin tot een voor ieder aanvaardbare oplossing komen;

·        Je bent in staat om snel tot de kern te komen en diverse alternatieven te bedenken;

·        Je kunt complexe vraagstukken doorgronden en hierover helder communiceren in presentaties en op schrift.

·        Je bent pro-actief en denkt in oplossingen in plaats van in problemen;

·        Mensen vinden het leuk om in jouw team te werken.

 

Sollicitatie deadline is donderdag 21 jan om 07:30 uur in de ochtend.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten