Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Senior financieel adviseur

Geplaatst 25 sep. 2020
Project ID: YIS000174
Plaats
Deurne
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 12 okt. 2020
Einde: 31 mrt. 2021
Tarief
0 - 90 €/uur

Wat ga je doen?

Je krijgt de opdracht om te adviseren op zware bestuurlijke dossiers. Daarnaast zal je een bijdrage moeten kunnen leveren op de kwaliteitsverbetering van de zittende adviseurs. Daardoor zou kennis en ervaring op het gebied van coaching een pré zijn. Je zal op een strategisch, tactisch en operationeel niveau niet alleen over de cijfers moeten kunnen adviseren, maar ook het verhaal achter de cijfers. Hij/zij zal mee moeten helpen met het ontwikkelen van visie en het initiëren van voorstellen over de vorm en inhoud van het gemeentelijk financieel beleid, de verbetering van processen binnen en buiten het team.


Wat kun jij?

  • Je hebt ruime ervaring als financieel adviseur binnen een gemeente.
  • In bezit van een helicopterview waardoor je de financiële positie van de gemeente kunt bewaken. Je weet hoe het proces van de gemeentelijke begroting werkt.
  • Ervaring met het begeleiden van medewerkers.
  • Omgevingsbewust: heeft actuele kennis, kent de trends en ontwikkelingen over zijn/haar vakgebied, en weet die te vertalen naar wat goed is voor Deurne
  • Integrale werkwijze. De adviseur werkt vanuit een brede blik. Advisering gaat bovendien van probleem tot oplossing, en hierin krijgen de sub- collega/velden en dus de context van het probleem zichtbare aandacht.
  • Eigenaar van de zaak. Voelt zicht verantwoordelijk, heeft de regie en draagt duidelijk over.
  • Reageert niet op de klantvraag maar juist op de context van de vraag (vraag achter de vraag/behoefte achter de vraag)
  • Proactief: in the lead i.r.t. nieuwe ontwikkelingen, denkt mee, staat naast de opdrachtgever, geeft gevraagd en ongevraagd advies
  • Krachtig in de (integrale) samenwerking: heeft een passend netwerk of organiseert een passend netwerk om in te zetten. Kent de belangen
  • Effectief in de communicatie: overtuigingskracht, respectvol, luisterend, wendbaar, vraagt door, goed met de pen
  • Empathisch: maakt écht contact met zijn speelveld vanuit vertrouwen en confronteren, leeft zich in, in de behoefte
  • Weerbaar: heeft zelfvertrouwen, blijft leren, is stressbestendig, een doorzetter en geeft aan wanneer er sprake is van overvraging.


Opsomming: Het betreft een tijdelijke vacature voor een ervaren financieel adviseur, die beschikt over grote inhoudelijke kennis op het gebied van financieel advies. Daarnaast heeft hij/zij gemeentelijke) ervaring met het adviseren op zware bestuurlijke dossiers en kan een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling binnen het team Financiën.


Let op: de sollicitatie deadline is maandag 26 oktober om 15:00 uur. Hoe eerder je solliciteert, hoe beter! Het project heeft al eerder open gestaan, echter geen geschikte kandidaten opgeleverd.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten