Gemeenteprojecten

Senior beleidsontwikkelaar onderwijs

Geplaatst 16 okt. 2020
Project ID: YIS000211
Plaats
Helmond
Duur
3 maanden
(26 okt. 2020 - 31 jan. 2021)
Uren/week
16 hrs/week
Tarief
Unknown

Gemeente Helmond

Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. Men legt de focus meer en meer op de doelen en veel minder op regels en systemen. 


Gemeente Helmond over het programma Sociaal Domein

In onze stad streven we ernaar dat onze inwoners maximaal zelf regie kunnen nemen en houden over hun eigen leven én over de ondersteuning en zorg als deze nodig is. Samen met de aanbieders zorgen wij ervoor dat zorg en ondersteuning niet alleen effectief en resultaatgericht is, maar ook integraal, dichtbij en op maat, en dat deze recht doet aan de ondersteuningsbehoefte. Innovatie en transformatie laten zich niet in een spoorboekje vastleggen. We zullen de komende jaren de ruimte nodig hebben om te experimenteren, veranderen en ontwikkelen samen met onze lokale partners.


De gemeente Helmond werkt samen met partners aan een beweging in het sociaal domein. Zorgen dat mensen zo lang mogelijk mee doen in de samenleving, dat ze rondkomen, vooruitkomen en dat wie het nodig heeft passende ondersteuning krijgt. Gemeente Helmond staat voor kwaliteit en om dit betaalbaar te houden. Men heeft elkaar hierbij nodig: inwoners, (lokale) partners, zorginstellingen, Senzer en gemeente. Dit alles zorgt voor sociale stijging, van de individuele inwoners, van wijken en van de stad. Een sociaal sterke stad als motor voor ontwikkeling en een veilige en prettige leefomgeving. 


De rol beleidsadviseur

Als beleidsadviseur onderwijs ben je inhoudsdeskundige op het gebied van het thema onderwijs en jeugd in de volle breedte, in elk geval met beleidsthema’s als Gemeentelijke Educatieve Agenda, gelijke kansen beleid, onderwijsachterstanden en aansluiting jeugdhulp passend onderwijs. Van de interim-senior wordt verwacht dat hij/zij enerzijds klussen kan opstarten en anderzijds inhoudelijke coaching en het inwerken van nieuwe medewerkers kan oppakken. 


De ideale kandidaat

Je hebt een stevige persoonlijkheid met ruime inhoudelijke kennis en ervaring. Naast de standaard ‘kennis, vaardigheden en (kern)competenties’ die horen bij de functie van een Ontwikkelaar sociaal domein ben jij ook in staat om te denken vanuit transformatie en innovatie en beschik jij over goede adviesvaardigheden. Coaching, begeleiding en kennisoverdracht zijn voor jou tweede natuur. 


Voor deze functie heb je:

  • Minimaal HBO, bij voorkeur WO denk- en werkniveau;
  • politiek-bestuurlijke sensitiviteit; - gedegen kennis (juridisch/wetstechnisch) van het brede terrein van onderwijs en jeugd;
  • goede mondeling en schriftelijk uitdrukkingsvaardigheden.
  • Qua persoonlijkheid zoeken we iemand met een positieve grondhouding en een dienstverlenende instelling.


Natuurlijk vindt je je in de kernnormen, die staan voor onze cultuur.

  • Mensen: verbinding, samenwerking, open houding, teamgericht
  • Verandering: aanpassing aan omgeving, flexibiliteit, omgaan met tegengestelde belangen
  • Resultaat: doelgerichtheid, plannen & organiseren
  • (Vak)intelligentie: nieuwsgierig, nieuwe ideeën aandragen, omgaan met complexiteit

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten