Gemeenteprojecten

Senior Adviseur Constructies en Geotechniek

Geplaatst 3 feb. 2021
Project ID: YIS000420
Plaats
Dordrecht
Duur
6 maanden
(21 feb. 2021 - 20 aug. 2021)
Tarief
0 - 85 €/hr

Jij ontwikkelt, realiseert en onderhoudt de omgeving van morgen! Het resultaat waar jij aan bij draagt zie je bij ons van heel dichtbij. Als Senior Adviseur Constructies bij het Ingenieursbureau Drechtsteden vervul jij een allround functie. Je pakt alle facetten op (geotechnisch, waterbouwkundig en civiel technisch). Dit brengt jou een unieke combinatie in de volste breedte van het vakgebied.


Waar kom je te werken?

Het Ingenieursbureau Drechtsteden is hèt regionale ingenieursbureau voor (semi)-overheidsinstellingen in de Drechtsteden. Wij zijn een publiek ingenieursbureau dat staat voor het publieke belang op de complexe markt van de civiele techniek. De medewerkers van het Ingenieursbureau Drechtsteden kennen de regio. Wij zetten onze kennis en ervaring in bij het ontwerp, de technische voorbereiding en de uitvoering van projecten. Wij richten ons op civieltechnische projecten.


De organisatiestructuur kenmerkt zich als een matrixorganisatie met projectteams langs de verticale as en de technische disciplines langs de horizontale as. De technische disciplines worden sterk benadrukt in de volgende thema's;

 3D ontwerpen en modelleren;

 Klimaatadaptatie en klimaatbestendig ontwerpen

 Circulair ontwerpen en materiaalgebruik

 Datagestuurd werken


Het team

Je komt te werken binnen een hecht team van 15 collega's. Ons team kenmerkt zich door een sterke teamspirit. Alle prestaties die wij leveren zien wij als teamprestaties. Er heerst een open cultuur waarin je persoonlijk en transparant communiceert. De lijnen zijn kort en je bent sterk betrokken bij de uitvoering van jouw werkzaamheden. Wij zijn vakspecialisen en delen graag kennis met elkaar.


Wat ga je bij ons doen?

Als Senior Adviseur constructies ben je betrokken bij de constructieve en geotechnische aspecten binnen onze projecten. Je werkt aan verschillende projecten zoals binnnenstedelijke kades, civiele constructies bestaande uit zowel beton en / of staal, alsmede geotechnische vraagstukken. Binnen onze projecten hou je je bezig met onder andere damwand- paal-, funderingsontwerpen en - berekeningen. Daarnaast voer jij ook zettingsberekeningen en (controle-) fitberekeningen uit. Jij hebt een adviserende rol in de mogelijkheden t.a.v. van de constructies. Je adviseert en je overlegt met Projectingenieurs en Projectregisseurs. Je volgt ontwikkelingen in de branche dan ook op de voet. Je legt de verbinding tussen stakeholders en processen. Jouw ruime expertise en ervaring op het gebied van constructies helpt jou om aan te sluiten op de markt. Wij willen onze dienstverlening nog verder professionaliseren. En daar kunnen wij jouw expertise en ervaring als Senior Adviseur Constructies goed bij gebruiken.


Wat breng je mee?

Werken aan complexe projecten van een hele regio, dát is wat jou drijft. Je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding in constructieve richting. Je brengt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen het vakgebied mee. Ervaring met het adviseren binnen de overheid is een pre. Je hebt ook ruime ervaring met projectmanagement. Ervaring met het leiden van projecten spreekt in je voordeel. Je bent creatief en draagt zelf verrassende oplossingen aan en hebt een proactieve houding. Ook ben je in staat om projectteamleden zoals een junior constructeur en werkvoorbereiders te begeleiden en aan te sturen. Je bent besluitvaardig en overtuigend in jouw communicatie richting de partners en opdrachtgever. Dit is van belang omdat bij projecten vanuit verschillende stakeholders diverse tegenstrijdige wensen en eisen worden gesteld, waarbij de constructieve mogelijkheden doorslaggevend kunnen zijn.


Sollicitatie deadline is woensdag 10 feb om 08:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten