Gemeenteprojecten

Projectleider Gebiedsontwikkeling Gemeente Laarbeek

Geplaatst 4 feb. 2020
Project ID: YIS00011
Plaats
Beek en Donk
Duur
4 maanden
(9 feb. 2020 - 4 jun. 2020)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
Unknown

Functieomschrijving:

De gemeente Laarbeek is een organisatie die midden in de samenleving staat en zich medeverantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van leven en werken van inwoners, bedrijven en instellingen in de gemeente. We hebben een professionele en resultaatgerichte organisatie waarop onze inwoners graag een beroep doen, die partnerschap aangaat waarmee het bestuur samen kan bouwen aan een toekomstbestendig en duurzaam Laarbeek. We spelen adequaat in op ontwikkelingen in de samenleving en verbeteren voortdurend. Laarbeek is een gemeente waar medewerkers trots op zijn en met plezier werken.

Binnen het team Ontwikkeling van de afdeling Beleid en Projecten is een tijdelijke vacature ontstaan voor de functie van Projectleider Gebiedsontwikkeling.

Bij de afdeling Beleid en Projecten werken 24 medewerkers, verdeeld over de teams Communicatie en Ontwikkeling. Zij verzorgen de beleidsadvisering en de beleidsvoorbereiding en begeleiden een diversiteit aan projecten. De medewerkers in deze afdeling hebben weten wat er leeft in de samenleving. Zij kennen de ambities van college en raad, onder andere vastgelegd in collegeprogramma en programmabegroting. Zij zijn voortdurend op zoek naar de passende rol voor de gemeente, als partner van organisaties, bedrijven en inwoners. Ze staan midden in de samenleving en doen vanuit die positie voorstellen voor de rol die de gemeente op een bepaald beleidsterrein dient te vervullen.

De medewerkers zijn enthousiast en zijn prima in staat een proces te regisseren, anderen te faciliteren en maken omgevingsbewuste adviezen.

 

Kernwoorden bij ontwikkelingsrichting van de afdeling beleid en projecten zijn:

- omgevingsbewustheid;

- integraliteit;

- pro activiteit;

- regie, projectmatig werken, projectleiderschap.

 

Wat ga je doen als projectleider?

Je werkzaamheden zijn zeer divers; Als projectleider ben je zowel in- als extern de spin in het web voor onder andere de ontwikkelingen: Asdonkseweg/Bakelseweg in aarle-Rixtel, De Beekse Akkers, De Hoge Regt, De Nieuwe Hees, Kerkakkers, Mgr. Verhagenstraat/Bosscheweg in Beek en Donk, NIeuwenhof en Vogelenzang in Lieshout en D’n Hoge Suute in Mariahout.

 

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden:

-              Het bewaken en stimuleren van de voortgang in reeds lopende gebiedsontwikkelingen binnen de Gemeente Laarbeek;

-              Het bewaken van de voortgang van processen binnen in de projecten;

-              Het zorgdragen voor de (samenwerkings-) overeenkomst tussen betrokken partijen;

-              Het begeleiden van de planvorming van externe partners;

-              Het fungeren als aanspreekpunt voor betrokken partijen (omwonenden, bestuurders, ontwikkelaars, corporaties en belangengroepen);

 

 

Gevraagde competenties:

-              Projectmatig kunnen werken

-              Self-propelling én samenwerkingsgericht

-              Sterke communicatieve vaardigheden

-              Flexibel

 

Functie-eis en functieprofiel:

-              Ten minste een HBO werk en denkniveau;

-              Enkele jaren ervaring als projectleider gebiedsontwikkeling;

-              Goed kunnen schakelen tussen de diverse werkzaamheden per dag.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten