Gemeenteprojecten

Projectleider Digitale Samenwerking

Geplaatst 10 nov. 2020
Project ID: YIS000258
Plaats
Helmond
Duur
1 maand
(23 nov. 2020 - 31 dec. 2020)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
Unknown

Voor gemeente Helmond, afdeling Informatievoorziening & Automatisering (IVA), zoeken we een projectleider voor de gemeentebrede implementatie van een digitale samenwerkingsomgeving op basis van Microsoft Office 365.


De uitdaging:

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het verandertraject dat gekoppeld is aan het invoeren van een digitale samenwerkingsomgeving op basis van Microsoft Office 365. Naast de implementatie en migraties van de (basis)applicaties van Microsoft Office 365 (Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, Outlook, OneNote, etc.), wil de gemeente Helmond de uitgebreidere mogelijkheden van Microsoft Office 365 implementeren voor beveiliging (o.a. Mobile Content Management), persoonlijke productiviteit, veilig e-mailen, digitaal ondertekenen, teamsamenwerking (inclusief integratie met telefonie), SharePoint, online (hybride) vergaderen en documentcreatie en -beheer. Belangrijk is dat je draagvlak creëert richting directie, management en medewerkers. 


Als projectleider / verandermanager ben jij verantwoordelijk voor:

 Het uitwerken en opstellen van project- en implementatieplannen;

 De dagdagelijkse aansturing van het projectteam;

 De bewaking en aansturing op de samenhang binnen het project als ook de samenhang met andere projecten;

 De communicatie en bewustwording rondom digitale samenwerking binnen de organisatie;

 Het signaleren, vertalen en adviseren over belangrijke ontwikkelingen en mogelijkheden voor de implementatie van een digitale samenwerkingsomgeving en de effecten daarvan;  Het afleggen van verantwoording aan de programmamanager.


Kandidaatprofiel:

 Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding;

 Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke rol als projectleider en/of verandermanager bij lokale overheden;

 Je hebt up-to-date kennis van Microsoft Office 365 als ook een brede kennis van informatiemanagement;


Jij bent …

Een echte bruggenbouwer, doorzetter, gedreven en slagvaardig. Je durft verantwoordelijkheden te nemen en knopen door te hakken. Je hebt verder een coachende, realiserende en informerende rol en kunt iedereen goed enthousiasmeren. Verder is het natuurlijk van belang dat je je kunt vinden in de kernnormen van de gemeente Helmond die staan voor onze cultuur:

 Mensen: verbinding, samenwerking, open houding, teamgericht

 Verandering: aanpassing aan omgeving, flexibiliteit, omgaan met tegengestelde belangen

 Resultaat: doelgerichtheid, plannen & organiseren

 (Vak)intelligentie: nieuwsgierig, nieuwe ideeën aandragen, omgaan met complexiteit


Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk hebben we als gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die we moeten handhaven, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Ons standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten