Gemeenteprojecten

Freelance/ZZP Jurist / Privacy Officer (32-36 upw - gemeente)

Geplaatst 18 aug. 2021
Project ID: YIS 9100185
Plaats
Someren
Duur
3 maanden
(1 okt. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
50 - 65 €/hr

Sollicitatie deadline: 01-9-2021 08:00

 

Description:

Wij zoeken een full time (minimaal 32 uren) jurist / Privacy Officer op HBO(+) niveau met kennis en ervaring op bestuursrechtelijk en privaatrechtelijk gebied, en met kennis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en actuele basiskennis op het gebied van ict en recht.

 

De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit uitvoering en advisering op gebied van

  • Klachten van de derden tegen de gemeente, inclusief het voeren van gesprekken met betrokkenen, mediation-vaardigheden strekt tot aanbeveling maar is niet vereist,
  • Aansprakelijkheidsstellingen (claims) van derden tegen de gemeente, inclusief het horen van claimanten, de afhandeling in samenspraak met verzekering,
  • de AVG, meer precies verwerkersovereenkomsten, dpia's, verzoeken op basis van de rechten van betrokkenen, behandeling van datalekken (in nauwe samenwerking met FG en CISO), anonimiseren etc..
  • Naast genoemde werkzaamheden zijn er - voor zover de tijd dat dan nog toelaat - beperkt vragen om algemeen juridische advisering, en de borging van juridische kwaliteit in de uitvoering van generiek processen.
  • Als PO wordt ook deelgenomen aan diverse overleg in de regio met samenwerkingspartners.

 

Requirements:

Kennis Gemeentewet en Awb is vereist. Van kandidaat wordt ervaring in een gemeentelijke omgeving verwacht en kandidaat moet in principe zelfstandig kunnen functioneren omdat er in huis geen andere expertise op deze gebieden aanwezig is. Naast vaktechnische kennis en ervaring, verwachten wij actuele digitale vaardigheden en vaardigheid met processen en zaakgericht werken. Van kandidaat verwachten we dat de werkzaamheden minimaal voor de helft van de tijd "in huis" (het gemeentehuis) worden uitgevoerd.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten