Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance WMO consulent

Geplaatst 27 okt. 2021
Project ID: YIS 9103415
Plaats
Hoornaar
Uren
30 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 nov. 2021
Einde: 30 apr. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 2-11 12:00

Voor onze klant Gemeente Molenlanden zijn we op zoek naar een WMO consulent schaal 9 voor 28-30 uur per week. De duur van de opdracht is in eerste instantie een half jaar met optie tot verlenging. Startdatum: z.s.m

 

WMO Consulent
We zoeken een WMO consulent met werkervaring. De gemeente is op zoek naar iemand die direct aan de slag kan.

Als WMO consulent moet je in de breedste zin kunnen zien wat mensen nodig hebben, of dit nu huishoudelijke hulp is en/of individuele begeleiding.

De eerste maanden zal het gaan om een zieke collega te vervangen en daarna om herindicaties te verrichten

 

  • Je kunt balanceren op het spanningsveld tussen vragen van inwoners en de mogelijkheden binnen de wet- en regelgeving
  • Beschikt over een goed inlevingsvermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden?
  • Iemand die oprecht luistert en de juiste vragen stelt.
  • Een allrounder met een specialisatie op het gebied van de Wmo.
  • Je doet intakes, voert onderzoeken uit naar indicaties voor een Wmo-voorziening en vraagt daarvoor onder meer sociaal medische adviezen op.
  • Daarnaast vraag je offertes op voor hulpmiddelen en woningaanpassingen en onderhoud je contacten met ketenpartners. Aan de hand van alle gegevens stel je ondersteuningsplannen op die je evalueert met aanvragers en aanbieders. Knelpunten die je signaleert deel je met collega’s.

 

Herindicatie

Het gaat om huisbezoeken om de huidig resultaatgerichte HO indicatie omzetten naar een indicatie op basis van de HHM normenkader. Tijdens huisbezoek signaleren dat er eventueel ook nog behoefte bestaat aan andere (voorliggende) maatwerkvoorzieningen. Deze moeten worden gemeld maar hoeven niet te worden afgehandeld. De bevindingen van het huisbezoek vastleggen in (verkort) gespreksverslag en het huishoudelijk ondersteuningsplan in de applicatie van ZorgNed (huishoudelijk ondersteuningsplan is tbv zorgaanbieder). Op basis van het gespreksverslag en de eventuele bevindingen (meldingen) wordt door een andere collega de benodigde administratieve vervolgacties afgehandeld zodat de beschikking en het iWmo bericht kan worden verstuurd.

 

Functie-vereisten:

  • Goede en ruime ervaring als WMO consulent/adviseur
  • Flexibele en klantgerichte houding
  • Met het oog op het afleggen van huisbezoeken is het handig dat je een rijbewijs hebt + eigen vervoer.
  • Kennis van de wet- en regelgeving

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten