Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Verkeerskundige

Geplaatst 8 okt. 2021
Project ID: YIS 9102503
Plaats
Albrandswaard
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar, 1 maand
Start: 1 dec. 2021
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 15-10 15:00

 

WELKOM BIJ HET BAR-TEAM VERKEER & MOBILITEIT

De BAR-organisatie werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 117.000 inwoners én voor drie gemeentebesturen: dat is uniek en uitdagend! 

 

Het cluster Ontwikkeling Leefomgeving en Regio bestaat uit drie teams:

–    Verkeer & mobiliteit

–    Energietransitie & klimaatadaptatie

–    Verstedelijking, ondernemers- en verblijfsklimaat

 

Binnen het cluster gaan we ons richten op een aantal overkoepelende opgaven, zoals verstedelijking, de energietransitie, mobiliteitstransitie, het creëren van een aantrekkelijk woon- en leefklimaat, gezondheid en duurzaamheid. Integraliteit is een belangrijk sleutelwoord voor dit cluster en voor de samenwerking in de organisatie: we gaan mét elkaar de integrale opgaven verder vormgeven, ook met andere clusters in de organisatie en met regionale partners. Voor het team Verkeer & mobiliteit zoeken wij per direct een:

 

Verkeerskundige

(Voor 24 tot 32 uur per week)

 

Wat ga je doen?

 

Vervoer minder afhankelijk maken van fossiele bronnen. Mensen minder afhankelijk laten zijn van de eigen auto. En tegelijkertijd de bereikbaarheid voor inwoners en ondernemers waarborgen. Die opdrachten spelen vrijwel overal in Nederland. Bij de BAR-organisatie krijgen ze nog een extra dimensie. Onze drie gemeenten liggen in een verkeersintensief gebied. Als groeikernen van oudsher hebben we veel inwoners die voor hun werk op Rotterdam zijn georiënteerd. Snelwegen A15, A16, A29 en A38 doorsnijden ons grondgebied. En we kennen een mix van steden en dorpen die elk een eigen aanpak vragen. Dat maakt je werk als verkeerskundige binnen de BAR-organisatie echt anders. Je komt een variatie aan vragen tegen die niet standaard zijn. Als team waarborgen we de afstemming en integrale adviezen op het gebied van verkeer, vervoer en mobiliteit. Je rol is erg divers, maar altijd met de nadruk op het operationeel-tactische vlak: opstellen van beleidsregels, uitvoering geven aan strategisch mobiliteitsbeleid, adviseren in voornamelijk ruimtelijke projecten, begeleiden van mobiliteitsonderzoeken, afhandelen van meldingen en voorstellen maken voor verkeersmaatregelen. En dit op een zodanige wijze, dat onze klant (inwoners, ondernemers, belanghebbenden en interne collega’s) zich altijd goed geholpen voelt.

 

Uitvoering beleid en afhandelen verkeersmeldingen

 

Je bent verantwoordelijk voor het adviseren en opstellen van uitvoerend beleid in het kader van verkeer, vervoer en mobiliteit. Je levert en beoordeelt onderzoeks- en mobiliteitsdata. Ook stel je lokale verkeersplannen op, uitgaand van het ruimtelijke, economische en strategische verkeers- en mobiliteitsbeleid. Al deze informatie is van belang voor de afhandeling van verkeersmeldingen. Inwoners, ondernemers en anderen die een verkeerskundige melding doen, zijn daarom bij jou in goede handen. Ze weten wat ze aan je hebben en wat ze van jou kunnen verwachten.

 

Verkeersadvisering in projectteams

 

Als onderdeel van interne en externe projectteams stem je de uitvoering af met alle partijen (bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van ruimtelijke plannen). Je adviseert over de inpassing van verkeer en mobiliteit in de plannen, zoals de inpassing van autoverkeer, langzaam verkeer, openbaar vervoer, parkeren en nieuwe vormen van (deel)mobiliteit. Waar nodig werk je verkeerskundige deelplannen uit die bijdragen aan het ruimtelijk project.

 

Advisering verkeersmaatregelen

 

Je helpt de BAR-gemeenten veiliger te maken door te adviseren over verkeersmaatregelen, knelpunten te signaleren en verbeteringen voor verkeerssituaties voor te stellen. Dat doe je in nauw contact met je collega’s van bijvoorbeeld wegbeheer en wijkregie. Je verzorgt de verkeersbesluiten inclusief de juiste documentatie en publicatie hiervan. Ook adviseer je af en toe in beroeps- en bezwaarprocedures en kun je juristen vakinhoudelijk ondersteunen.

 

Wat vragen wij van je?

 

Je hebt een verkeerskundige opleiding op hbo-niveau met minimaal enkele jaren werkervaring. Met de integrale aanpak die we voorstaan, bekijk je vragen met een brede blik. Vanzelf spreekt dat je maatschappelijk en politiek geïnteresseerd bent. Je weet wat er landelijk speelt in je vak en je trekt die mobiliteitsontwikkelingen door naar de BAR-gemeenten. Verder vinden we het erg belangrijk dat je goed kan prioriteren en verwachtingen kunt managen (zowel richting andere teams als richting inwoners). Uiteraard communiceer je gemakkelijk, zowel pratend als schrijvend. En in de BAR-organisatie houden we van mensen die actief, ondernemend, inlevend en resultaatgericht te werk gaan. Jouw enthousiasme moet ons team nog verder versterken.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

 

Een enthousiast en dynamisch team van verkeerskundigen en adviseurs Mobiliteit die jou van harte verwelkomen. Je hebt aan de BAR-organisatie een inspirerende werkgever: persoonlijk, betrokken, betrouwbaar en modern. We zijn nog volop in ontwikkeling sinds we in 2014 ambtelijk zijn samengevoegd. Hierdoor krijg je ruimte om nieuwe wegen te verkennen, processen te verbeteren en te pionieren. Dit biedt jou veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Iets waar wij je graag in faciliteren. We doen veel aan opleiding en ontwikkeling en stimuleren mobiliteit, onder meer via onze eigen BAR-academie en het Centrum voor Ontwikkeling en Mobiliteit (COM). Je hebt ruimte om te werken waar en wanneer je wilt.

 

Standplaats: Normaliter Albrandswaard/Barendrecht, maar deze periode vooralsnog deels vanuit huis.

 

Praktisch

 

Startdatum (gewenst)? Z.s.m. 

Startdatum (uiterlijk)? 1 december 2021. 

Einddatum? 31 december 2022.

Optie tot verlenging? Ja. 

Min/max aantal uur per week? Minimaal 24, maximaal 32 uur per week. 

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Nee, maar ieder geval gewenst op maandag en dinsdag. 

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja, we gaan naar een 60 (kantoor) – 40 (thuis) verdeling.

 

Tariefstelling

Schaal CAR UWO? 10. 

Richtlijn uurtarief? Open. 

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 2 jaar. 

 

Must haves (knockouts)?

·        Aantoonbare ervaring met concrete verkeersvraagstukken;

·        Aantoonbare ervaring met het oppakken van verkeersmeldingen vanuit inwoners en belanghebbenden;

·        Afgeronde verkeerskundige opleiding;

·        Het kunnen managen van verwachtingen bij interne teams en inwoners;

·        Communicatief vaardig; goed verbinding weten te leggen met andere teams.

 

Pre's?

·        Gemeente ervaring.

 

 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten