Gemeenteprojecten

Freelance verkeerskundige

Geplaatst 14 apr. 2021
Project ID: YIS000615
Plaats
Gemert
Duur
3 maanden
(1 mei 2021 - 1 aug. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
55 - 70 €/hr

De werkzaamheden zijn divers en beslaan het brede vakgebied verkeerskunde. Als verkeerskundige ben je het aanspreekpunt voor alle verkeer gerelateerde werkzaamheden binnen de gemeente en werk je nauw samen met de vakspecialist Verkeer en Vervoer.


·       Je geeft uitvoering aan het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan en in projecten werk je integraal samen aan vraagstukken.

·       Je doet voorstellen voor (verkeerskundige) aanpassingen, overlegt deze met collega’s en belanghebbenden en je adviseert het gemeentelijk bestuur daarover.

·       Je stelt verkeersbesluiten op en behandelt bezwaarschriften en houd je bezig met dergelijke procedures.

·       Je vertegenwoordigt de gemeente in regionale verkeer overleggen en projecten.

·       Je adviseert vanuit verkeer bij bouw- en bestemmingsplannen en je adviseert op verkeersaspecten bij herinrichtings- en ontwikkelprojecten.

·       Je lost klachten en meldingen op.

·       Je sluit aan bij het portefeuillehoudersoverleg en zorgt voor inhoudelijke voorbereidingen van verkeersonderwerpen.

·       Tot slot stel je beleidsplannen op en herijkt beleidsplannen conform de meerjarenplanning.


Gevraagde eigenschappen

·     Je hebt kennis van relevante (verkeers-) wetgeving.

·     Je hebt een brede interesse en je bent allround inzetbaar, van ontwerp tot parkeren en van verkeersjuridische vragen tot verkeersveiligheid.

·     Je bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in je vakgebied en je kunt met je kennis en expertise snel en eenvoudig de vertaalslag maken naar praktische toepassingen.

·     Je bent creatief en vindingrijk. Je komt met originele oplossingen voor problemen en je bent in staat om door verbeeldingskracht nieuwe werkwijzen te bedenken.

·     Je bent flexibel en je blijft effectief functioneren bij veranderingen in werkwijzen, procedures, taken, richtlijnen, strategie en beleid. Je hebt het vermogen om te improviseren en om te schakelen.

·     Je kunt goed samenwerken.

·     Je bent resultaatgericht/doelgericht. Je blijft ondanks problemen, tegenslagen, tegenwerking of afleidingen gericht op het bereiken van het doel.

·     Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk

·     Je hebt bestuurlijke sensitiviteit. Je weet tegenstrijdige belangen bij elkaar te brengen en je kunt omgaan met het bestuurlijke krachtenveld. Je stelt je daarbij professioneel op en je kunt schakelen tussen proces en inhoud.


Functie-eis

·     HBO werk- en denkniveau

·     Een afgeronde opleiding in de richting van verkeer

·     Minimaal vijf jaar werkervaring als verkeerskundige


Sollicitatie deadline is 19-4 om 13:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten