Gemeenteprojecten

Freelance Teamverantwoordelijke Administratie

Geplaatst 7 sep. 2021
Project ID: YIS 9100898
Plaats
Waddinxveen
Duur
4 maanden
(27 sep. 2021 - 31 jan. 2022)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
Unknown

Sollicitatie deadline: 20-09 9:00

 

Startdatum: zsm

Schaal: 9 Car Uwo

Duur opdracht: tot eind januari 2022

Mogelijkheid tot verlenging: onbekend

Aantal uren week (min/max): 24

 

Gemeente Waddinxveen staat voor elkaar vertrouwen geven, verbinden met elkaar, flexibel zijn, verantwoordelijkheid nemen en resultaatgericht werken. Spreekt dit je aan? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

 

Gemeente Waddinxveen

Waddinxveen is een gemeente waar je verschil kunt maken! Wij zijn een toekomstgerichte organisatie, met korte lijnen en fijne collega’s. Er wordt veel samengewerkt, over domeinen heen en zowel intern als extern. Binnen de organisatie zijn er voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Er is veel vrijheid en flexibiliteit. Je kunt opgaven in uiteenlopende vakgebieden oppakken. Je krijgt bij ons de kans om te experimenteren en er is veel ruimte voor initiatief!

 

De gemeentelijke organisatie van Waddinxveen bestaat uit een aantal aandachtsgebieden. Eén van de aandachtsgebieden is Maatschappij, bestaande uit een aantal clusters: Administratie, Sociaal Team, Beleid Sociaal en Maatschappelijk Domein en Veiligheid.

 

Voor het cluster Administratie zijn wij op zoek naar: een projectleider woonplaatsbeginsel die ook het team administratie kan aansturen.

 

In het cluster administratie vinden de administratieve werkzaamheden plaats voor de uitvoering van de Participatiewet, Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en het leerlingenvervoer. De 9 medewerkers van het cluster zorgen voor de administratieve verwerking van voorzieningen die aan inwoners zijn toegekend. Dat betekent onder andere het uitbetalen van uitkeringen, de uitvoering van de minimaregelingen, het registreren van huishoudelijke hulp en woningaanpassingen, het betalen van facturen van zorgaanbieders, het regelen van het leerlingenvervoer en het beantwoorden van vragen van zorgaanbieders, uitkeringsgerechtigden maar ook van de collega’s van het Sociaal team. 

 

Als teamverantwoordelijke bestaan je werkzaamheden uit de volgende taken:

 

·      Je coördineert de administratieve werkzaamheden binnen het gehele sociale domein en zorg voor een goede taakverdeling binnen het team.

·      Je rapporteert over de administratieve uitvoering van beleid naar beleidsadviseurs en de concernmanager.

·      Je adviseert over optimalisatie en aanpassing van de administratie en gaat daar indien nodig zelf mee aan de slag.

·      Je verzamelt en beheert data en gegevens voor beleidsuitvoering.

·      Je bewaakt de verschillende uitvoeringsprocessen en –procedures, zoals eindejaar controles, beheer persoonsgebonden budgetten en facturatie.

·      Je bent een eerste aanspreekpunt in de organisatie maar ook daarbuiten voor ontwikkelingen die vragen om een aanpassing in de administratieve processen.

·      Je vertegenwoordigt de administratie in interne en externe, regionale overleggen.

·      Je bent een klankbord voor de medewerkers.

 

Wat breng je mee?

Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau, alsmede over relevante werkervaring bij een gemeente. En je hebt ervaring met de inrichting van administratieve werkprocessen.

 

We verwachten dat je over actuele kennis beschikt van relevante maatschappelijke ontwikkelingen op het terrein van de participatiewet. Kennis en ervaring op het gebied van de Participatiewet, Jeugdwet, Wmo en leerlingenvervoer is een harde eis. Je kan omgaan met systemen zoals Civision Samenleving en Join. Je bent handig met Excel. Je beschikt over een collegiale, dienstverlenende en flexibele houding.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten