Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance tactisch adviseur informatiebeheer (zzp)

Geplaatst 8 aug. 2023
Project ID: YIS 9137976
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 nov. 2023 16:30

Start: Z.s.m.

Einddatum: Juni 2024

Inzet: 36 uur

Schaal 10

Graag evt. werkverleden bij de gemeente Groningen vermelden in motivatiebrief


Let op: Alleen ZZP'ers die een eenmanszaak of BV (zonder partners) hebben kunnen worden gecontracteerd. Bij voorkeur is de tactisch adviseur informatiebeheer op lokatie aanwezig, helemaal in de beginfase.We ontvangen graag kandidaten met specifiek kennis en ervaring op advies Informatiebeheer met senioriteit en ervaring met zaakgericht werken en werken in een DMS RM. We zoeken geen i adviseur maar iemand met een informatiebeheer achtergrond.Als adviseur informatiebeheer voer je de regie op de inrichting en de uitvoering van het informatiebeheer binnen een aan jou toegewezen directie(s). Je bent continue bezig om het informatiebeheer van de gemeente Groningen in goede banen te leiden, op orde te krijgen en te houden. Een verantwoordelijk functie, want wij zien jou als middelpunt in het gemeentelijke informatiebeheer. En daarnaast krijg je bij ons de kans om het informatiebeheer op de kaart te zetten, te regisseren en het bewustzijn over het informatiebeheer in alle opzichten te vergroten.Wat je onder andere van de functie kunt verwachten:


Het opstellen van het beleid en de architectuur voor het informatiebeheer is het begin, maar het implementeren ervan is het vervolg. Daarin speel jij een essentiële rol. Dit doe je door het informatiebeheerbeleid en de architectuur ervan te vertalen naar uitvoeringskaders, procedures en beheerinstrumenten voor het informatiebeheer. En door de informatiebeheerprocessen te ontwikkelen en te optimaliseren. We nodigen je uit om actief het beleid en de uitvoering aan elkaar te verbinden.

Daarnaast is het belangrijk dat je het kwaliteitssysteem en de beheersinstrumenten van informatiebeheer kan ontwikkelen, toepassen en beheren. En het ontwikkelen en toepassen is ook van belang bij de informatieplattegrond.

Verder begeleid en adviseer je proceseigenaren op het gebied van informatievoorziening en archiefbeheer binnen de organisatie. Het spreekt dan ook voor zich dat je in staat bent adviezen helder en bondig uit te leggen en collectief belang voor laat gaan bij tegenstrijdige belangen.

Je bent een adviseur die op tactisch niveau adviezen geeft en maakt proactief verbinding met de rest van de organisatie. Je adviseert namelijk ook nog over het inrichten van het informatiebeheer in werkprocessen en bij de aanschaf en inrichting van informatiesystemen. En ook over de (organisatie brede) afstemming, inrichting en invoering van informatiesystemen in relatie tot informatiebeheer. Dit vraagt om het vermogen ingewikkelde vraagstukken goed door te hebben en te onderzoeken wat het gevolg is voor informatiebeheer op korte én op middellange termijn.Overige belangrijke werkzaamheden:


•                adviseren over de projectmatige en gefaseerde integratie van de archieffunctie in digitale werkprocessen en bij de implementatie van digitaal werken;

•                het (vooraf) toetsen van IT componenten / ontwikkelingen aan strategie en eisen voor informatiebeheer;

•                zorgdragen voor communicatie en bewustwording over informatiemanagement en archiefbeheer binnen de organisatie;

•                opzetten van trainingsprogramma’s. Waar je komt te werken:


De gemeente heeft alle ondersteunende taken ondergebracht in het Shared Service Center (SSC). Je komt te werken bij de afdeling Regie informatiemanagement binnen de directie Informatie & Services. De afdeling Regie informatiemanagement ontwikkelt het (strategisch) informatiebeleid (inclusief informatiearchitectuur, informatiebeveiliging en informatiebeheer), regisseert de uitvoering van het beleid, ontwerpt de inrichting van de I&A (informatisering & automatisering) functie van de gemeente en is verantwoordelijk voor de control. De afdeling is in belangrijke mate innovatief en ontwikkelingsgericht. Het team IB-Advies bestaat uit ca. 16 collega’s en je werkt nauw samen met I-advies binnen afdeling Regie I&S en de uitvoerende afdelingen Doc-Info en KCC-Post. 


Om als tactisch adviseur informatiebeheer succesvol te zijn, vragen wij het volgende van jou:


·       een afgeronde HBO/WO -opleiding en aanvullend ook op het gebied van informatiebeheer zoals LARM, SOD I,II;

·       kennis van de recente ontwikkelingen ook omtrent wet- en regelgeving;

·       ervaring in het implementeren van het kwaliteitssysteem voor het informatiebeheer;

·       meerdere jaren ervaring met het opstellen en implementeren van kaders en procedures;

·       meerdere jaren ervaring met het inrichten en implementeren van informatiebeheerprocessen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten