Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch communicatieadviseur / woordvoerder (zzp)

Posted Aug 5, 2022
Project ID: YIS 9119146
Location
Gemeente Lansingerland , Zuid-Holland
Duration
5 maanden
(Aug 29, 2022 - Feb 1, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 25, 2022 12:00 PM

Startdatum: zp snel mogelijk

Einddatum: 01-02-2023

Uren per week: 36

 

Gemeente Lansingerland.

Wij zoeken een ervaren strategisch communicatieadviseur en woordvoerder. Je adviseert organisatie en bestuur op het gebied van communicatie-gerelateerde strategische vraagstukken en je bent woordvoerder voor twee collegeleden. Samen met de twee andere senior-adviseurs ben je eerste aanspreekpunt voor de pers en heb je per toerbeurt pers-piket. Elke woordvoerder werkt als senior-communicatieadviseur op portefeuilleonderwerpen van de bestuurder waar hij/zij voor werkt.

Organisatie
Je werkt vanuit het team Bestuur & Communicatie. Dit is een team met circa twintig medewerkers in het hart van de organisatie dat dicht op het college en de directie zit en werkt in een politiek-bestuurlijke omgeving. De cultuur in het team en in de organisatie is vrij informeel en kenmerkt zich door grote betrokkenheid en korte lijnen. Cluster communicatie is onderdeel van het team.

De ambtelijke organisatie is ingericht vanuit drie domeinen: Bedrijfsvoering, Samenleving en Ruimte & Economie. Woordvoerders/senior communicatieadviseurs werken op portefeuilles van de bestuurders en stemmen af met het cluster communicatie voor de advies en uitvoeringsvragen. De communicatieadviseurs werken voornamelijk op de domeinen. Waarbij de senioren leidend zijn in ‘wat doen voor wie, hoe, waarom en wanneer’. Elke maandag beginnen we de weekstart waarbij de onderwerpen voor die week en de langere termijn doornemen.    

Onze nieuwe collega richt zich voornamelijk op het domein Ruimte & Economie. Het is fijn als je er affiniteit mee hebt.

Cluster communicatie is een klein, maar daadkrachtig team van 9 mensen. We werken met elkaar aan de opgaven die er liggen. Flexibiliteit, samenwerken en handen uit de mouwen mentaliteit zijn waarden die je herkenbaar voor je zijn. Voeg daarbij de nodig humor en verantwoordelijkheid voor elkaar en het werk toe, en je kunt morgen aan de slag!


 

Wie ben jij?


Je bent een inhoudelijk goede senior adviseur, die regie kan voeren op wat nodig is, prioriteiten kan stellen en die durf en lef heeft. 

Je kunt snel en flexibel schakelen tussen alle betrokken actoren (bestuurlijk, ambtelijk en partners) binnen en buiten de organisatie. Daarvoor breng je een proactieve houding mee en weet je denken en doen te combineren. Je hebt oog voor de mensen om je heen en bent samenwerkingsgericht. 

We werken in een klein compact team, dat samen gaat voor het beste resultaat. Zowel voor het bestuur als voor de organisatie.

Similar projects

+ Search all projects