Gemeenteprojecten

Freelance Strategisch Adviseur Bestuurscommunicatie

Geplaatst 23 apr. 2021
Project ID: YIS000649
Plaats
Poortugaal
Duur
6 maanden
(3 mei 2021 - 31 okt. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

Wat ga je doen?

De kern van je functie is het adviseren en ondersteunen van het Albrandswaards college op het gebied van strategische bestuur communicatie.


Je volgt relevante ontwikkelingen op het gebied van communicatie in een politieke en bestuurlijke context. Je stelt een strategisch communicatieplan op ten behoeve van de bestuurders en coördineert de uitvoering hiervan in samenwerking met de collega’s van de afdeling communicatie. Je weet wat er binnen en buiten de organisatie gebeurt. Ook draag je vanuit je vakkennis bij aan praktische oplossingen voor maatschappelijke ontwikkelingen en organisatievraagstukken. Je adviseert het college over politiek gevoelige communicatievraagstukken. Je weet welke communicatiekanalen het meest geschikt zijn in uiteenlopende situaties, zowel de klassieke als de moderne (social media).

Verder adviseer je de bestuurders over communicatie-aspecten bij hun publieke optredens en bij college-brede onderwerpen (zoals de jaarrekening, voorjaarsnota en begroting). Daarnaast ben je betrokken bij het maken van speeches voor bestuurders. Je bent voor het college strategisch communicatieadviseur binnen de veiligheidsstaf bij een crisissituatie.

 

Als strategisch communicatieadviseur help je bij het ontwikkelen van de communicatieve vaardigheden van de organisatie. Je signaleert organisatievragen en -ontwikkelingen.


Wat vragen wij van je?

In deze functie is het belangrijk dat je goed weet hoe het is om met bestuurders samen te werken en dat je je daarbij als een vis in het water voelt. Je bent een mondige senior, die als strategisch adviseur stevig in z’n schoenen staat. Je bent een goede spreker, maar ook een goede luisteraar. Je bent iemand die zich, op momenten die politiek-bestuurlijk lastig zijn, niet van de wijs laat brengen. Je hebt een opleiding communicatie (of vergelijkbaar) op minimaal HBO-niveau afgerond. Ook heb je een aantal jaren werkervaring als bestuurlijk communicatieadviseur op de bovengenoemde gebieden. Je bent representatief en wat je werktijden betreft flexibel. Vanzelfsprekend heb je geen ‘9-tot-5-mentaliteit’.   


Must haves (knockouts)?

·        Minimaal 5 jaar ervaring in politieke omgeving met bestuur.

·        Aantoonbaar strategisch denkvermogen.

·        Ervaring binnen gemeente.

·        Uitstekende adviesvaardigheden, stevig in de schoenen staan.

·        Bestuurders willen snel geadviseerd worden.

·        Oog hebben voor de grote lijnen.

·        Zorgen voor draagvlak, mensen aan je kunnen binden.


Overig

Het dossier TBS- en psychiatrische kliniek komen wekelijks terug op de agenda van het bestuur. Op deze dossiers ben je sparringpartner voor de bestuurders. Momenteel met name met de woningbouwopgave.


Sollicitatie deadline is 28-4 om 14:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten