Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance stedenbouwkundig ontwerper (zzp)

Geplaatst 5 sep. 2022
Project ID: YIS000802
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 17 okt. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
79 - 91 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 14 okt. 2022 12:00

Startdatum inzet: per zo snel mogelijk

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren: 36 per week

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Zie  jij het al voor je?

Het ontwerp van de winnende architect ligt voor je; zonder belemmeringen, met verbeeldingskracht en vernuftige technische ideeën. Je voelt de adrenaline stijgen: hoe krijgen we dit ontwerp realistisch, uitvoerbaar en passend als een pareltje in de omgeving? Daar maak jij het verschil en bij de voltooiing kijk jij met trots terug op de realisatie. Hoe mooi is dat?

 

Al van kinds af aan ben jij geboeid door steden en de inrichting ervan; hoe alles met elkaar is verbonden en word je betoverd door de schoonheid ervan. Gebouwen, straten, steegjes, natuur en groen; hoe creëer je het beste van twee werelden en wat komt daar allemaal bij kijken? Je ontdekte dat het bedenken en ontwerpen van het (her)inrichten van de stedelijke ruimte niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Er gaat een hele infrastructuur van beleidsthema’s, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en wet- en regelgeving achter schuil. Je vindt dit super interessant en besluit je erin te verdiepen. Vooral het uitvoerbaar maken, het waarmaken van de dromen en dit in de juiste banen leiden is wat jou aanspreekt. Je bent een doorgewinterde kracht of iemand die zich graag verder wil ontwikkelen in het vak van Stedenbouwkundig ontwerper.

“Gemeente Groningen is als een rots in de weilanden. De grootste stad van Noord-Nederland, met zijn eigen dynamiek, eigen eigenwijsheid, eigen richting en dat maakt het wel bijzonder t.o.v. andere steden. We hebben alle facetten hier in het Noorden, landschappelijk gebied maar ook agrarisch en stedelijk gebied. Je ziet mooie karakteristiek, oud en getekend en doorleeft landschap in positieve zin, dit vergt een andere manier van werken. Geen dag is daarbij hetzelfde.”

 “Wil jij bouwen aan een stad in ontwikkeling, met interessante landelijke thema’s en je bijdrage leveren om echt iets te realiseren, dat je ook later ziet en waar je met trots op terug kunt kijken. Houd je van ontwerp en complexiteit en uitdagingen op het gebied van stedenbouw?

Dan is dit de plek die heel goed bij je past”

Marcel Klaveringa - Teamleider

 

‘Eigenzinnigheid en daadkracht’

Met dit typerend citaat van de jury is de gemeente Groningen als zesde stad van Nederland geëindigd in de landelijke top 3 van Beste overheidsorganisatie van 2020. De gemeente durft dingen op een eigen manier te doen en te innoveren en experimenteren op belangrijke thema’s. Groningen groeit hard. In aantal inwoners, bezoekers, studenten, activiteiten en in oppervlakte. En dat merken we in ons werk. Er worden honderden miljoenen geïnvesteerd in het leefklimaat, de aantrekkingskracht, de bereikbaarheid en onze kenniseconomie. Steeds meer mensen gaan én willen er werken, wonen en studeren. In alles wat we doen, staat leefkwaliteit voorop. Samen met onze kennispartners, grote werkgevers en ondernemers maken we onze gemeente groen, gezond en gelukkig en werken we aan de integrale ruimtelijke economische opgave.

 

Jij

vertaalt integraal, binnen het vakgebied van stedenbouwkunde, de algemene beleidsdoelstellingen en (omgevings)visies in uitvoerbare plannen d.m.v. stedenbouwkundig ontwerp en betrekt daarin de inbreng van de programma’s en disciplines zoals wonen, leefkwaliteit (klimaatadaptatie), verkeer & vervoer, ruimtelijke economie en energietransitie;

 neemt deel aan stedenbouwkundige projecten en bent daarbij verantwoordelijk voor het ontwerpen van structuur-, stedenbouwkundige, verkavelings- en inrichtingsplannen, alsmede bestemmingsplannen;

 houdt bij het ontwerpen rekening met de onderhouds- en beheeraspecten;

 begeleidt en adviseert aan derden uitbestede opdrachten;

 hebt regelmatig overleg met collega’s van andere vakdisciplines binnen en buiten de afdeling;

 kunt je werkervaring aantoonbaar maken d.m.v. een portfolio, zowel digitaal als analoog.

 

Plek in de organisatie en ons team

Je maakt deel uit van het Team Ruimtelijk Ontwerp met ca. 35 enthousiaste collega’s dat bestaat uit stedenbouwkundige ontwerpers, landschapsontwerpers en verkeerskundigen. Het team maakt onderdeel uit van de directie Stadsontwikkeling.

 

 

Wij vragen

·       een afgeronde opleiding Stedenbouw aan een Technische universiteit of een Master aan de Academie voor Bouwkunst;

·       minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring in een (soort)gelijke functie; ben jij iemand met potentie en ambitie die zich wil doorontwikkelen dan vragen we je ook te reageren;

·       ervaring in participatietrajecten met bewoners en bedrijven;

·       kennis van stedelijk gebied, bij voorkeur ook wijkvernieuwingen, is een pré;

  • kennis van en ervaring met (3D) digitale teken- en opmaakprogramma’s waaronder Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign, Microstation, Autocad en Sketchup.

 

Jij brengt mee naar ons team:

 je bent creatief en hebt een out-of-the-box mentaliteit;

 je denkt integraal en houdt in je ontwerp rekening met alle verschillende aspecten;

 je bent proactief, communicatief, niet afhankelijk van je omgeving en durft risico’s te nemen;

 je bent een teamspeler die zich goed weet te verplaatsen in een ander en zich verantwoordelijk voelt voor het geheel.

 


 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten