Gemeenteprojecten

Freelance Sr. Beleidsadviseur Sociaal Domein

Geplaatst 26 apr. 2021
Project ID: YIS000656
Plaats
Dordrecht
Duur
3 maanden
(10 mei 2021 - 14 aug. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

Het sociaal domein is (ook) binnen de Drechtsteden volop in beweging. Wil jij een uitdagende, stevige adviserende rol spelen binnen de vijfde Sociale Dienst van Nederland, een innovatieve en ondernemende dienst?. Wil je je tanden zetten in beleidsvraagstukken? En heb je passie voor het Sociaal Domein? Maak je het verschil voor onze klanten en bezoekers? Dan zoeken we jou!

 

Waar kom je te werken?

Wij zijn een innovatieve organisatie, waar ruimte is om ideeën uit te proberen, en ons doel altijd is om het beste te doen voor onze klanten.

 

De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale sociale dienst en werkt voor zeven gemeenten in de Drechtsteden. Wij zijn in grootte de vijfde Sociale Dienst van Nederland. Bij ons werken ruim 450 medewerkers. Samen werken wij aan goede dienstverlening aan klanten en bezoekers.

 

De Sociale Dienst Drechtsteden heeft een stevige ambitie die ertoe moet leiden dat alle inwoners

van de Drechtsteden zelfstandig en volwaardig kunnen leven, werken, wonen en meedoen. Waar dat niet lukt, helpen we die mogelijkheden vergroten. Daarbij staan 3 opgaven centraal: het versterken van bestaanszekerheid, het ontwikkelen naar werk en het zorgen voor ondersteuning. Elke opgave heeft meerdere ambities en speerpunten.

 

Wij willen onze dienstverlening in het veranderende sociaal domein de komende jaren (steeds) op een verbindende wijze met onze omgeving verder blijven professionaliseren en verbeteren, waarbij de visie en de 3 benoemde opgaven verder vorm gegeven moeten gaan worden. Uiteraard staat onze dienstverlening aan de klant daarbij centraal. Flexibiliteit, samenwerken, innovatie, mensgerichtheid en klantbeleving zijn voor ons van doorslaggevend belang voor het verder brengen van deze visie.

 

Wat ga je doen?

Je bent een ervaren sr. beleidsadviseur binnen het sociale domein en bent de spil in het web voor de opgave "ontwikkelen naar werk". Jij geeft deze opgave verder vorm en ontwikkeld door. Je voelt je op beleidsmatig niveau helemaal thuis binnen dit terrein. Je bent bekend met de doorontwikkelingen binnen het Sociale Domein en in staat om met ons de transformatie verder vorm te geven. Je coördineert de werkzaamheden van je collega’s binnen deze opgave en coacht hen. Je hebt rechtstreeks contact met het verantwoordelijk MT-lid.

 

Vanzelfsprekend heb je een goede trackrecord van opgeleverde beleidsstukken. Je zorgt voor zowel het ophalen als overdragen van kennis en blijft op de hoogte van alles wat er gebeurd op jouw beleidsterrein. Je bent in staat om verordeningen te schrijven. Wet- en regelgeving weet je te vertalen naar praktische uitvoerbaarheid. Dit doe je vanuit het oogpunt van de leefwereld van de mens. Hierbij ben je in staat om een brug te slaan tussen beleid en uitvoering. Een integrale aanpak is waar jij voor gaat.

 

Vanuit jouw rol neem je deel aan bestaande in- en externe netwerken. Waar mogelijk bouw je deze netwerken verder uit. Innovatieve ontwikkelingen omarm je en geef je vorm. Dit doe je in samenhang met onze Visie en de opgaven waar we binnen het Sociaal Domein de komende jaren voor staan. Je kijkt daarbij breed over deze opgaven heen.


Wat neem je mee?

·      Afgeronde hbo- of academische opleiding en/ of werk- en denkniveau, bij voorkeur sociaal;

·      5 jaar relevante, recente werkervaring in soortgelijke functie;

·      Brede en actuele kennis van de huidige ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein;

·      Waar mogelijk heb je aanvullende kennis m.b.t. de werk en participatie,

·      Ervaring met het acteren en netwerken in een complex bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk krachtenveld.

 

Wij zijn op zoek naar een nieuwsgierige, vernieuwende en verbindende collega die daadkracht combineert met een resultaatgerichte instelling. Jouw organisatie- en bestuurlijke sensitiviteit helpen je om de best mogelijke resultaten te halen voor onze organisatie. Door jouw uitstekende communicatieve- en sociale vaardigheden weet je collega's en maatschappelijke partners mee te nemen in onze beleidsuitgangspunten en visie. Je durft tegenwicht te bieden en bent in staat om te overtuigen. Kortom, jij bent een gesprekspartner op niveau.


Sollicitatie deadline is 3-5 om 09:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten