Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior juridisch adviseur maatschappelijk ontwikkeling

Geplaatst 19 dec. 2023
Project ID: YIS 9146490
Plaats
Lisse, Hybride
Uren
28 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 2 jan. 2024
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
85 - 103.75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 dec. 2023 13:00

Tijdelijke opdracht ter overbrugging tot de vaste functie is ingevuld

28 uur per week

Start zsm voor in ieder geval 4 maanden en mogelijk daarna een verlenging

Functieschaal 11

Senior niveau opdracht met als richttarief: 95 Euro

Hybride werken waarbij het noodzaak is dat je de helft van de tijd op kantoor werkzaam bent waarbij de dinsdag de werkdag is dat je ook naar kantoor komt.


Dit ga je doen:

We nemen je graag mee in de week van een senior juridisch adviseur.

Binnen ons team Juridische Zaken ben jij de senior adviseur voor je collega’s van het domein Maatschappelijke Ontwikkeling.

Zij zijn bezig met integraal beleid op diverse terreinen, zoals preventief jeugdbeleid, jeugdhulp, onderwijs, volksgezondheid, sport, cultuur, WMO en participatie, zoals vastgelegd in de maatschappelijke agenda.

Juridische vraagstukken komen daarbij vaak om de hoek kijken. Jouw rol is om je collega’s te adviseren over de juiste aanpak, zelfs als de juridische kaders schuren met de beoogde doelen. Samen zoeken jullie naar oplossingen, waarbij je verder kijkt dan enkel de juridische context.

Op regionaal niveau werken jullie aan maatschappelijke onderwerpen, zoals een omgekeerde integrale verordening. Hierbij leg je de verbinding met andere juristen in de regio om gezamenlijk tot een aanpak te komen.

Een dag als senior juridisch adviseur begint thuis met het openen van je laptop en het doornemen van je mail onder het genot van een kop koffie. Collega’s van het domein Maatschappelijke Ontwikkeling hebben verschillende vragen gesteld. Je begint met het beoordelen van de verordening en de nadere regels voor jeugdhulp, waarbij je toetst op wettelijke naleving en correcte formulering.

Hierna adviseer je over een collegevoorstel en schriftelijke vragen van de raad met betrekking tot leerlingenvervoer. Na de lunch heb je een regionale bespreking met vakgenoten over het onderwerp beschermd wonen, waarbij jullie streven naar gezamenlijke afspraken met regiogemeenten.

Daarna overleg je over een subsidieverlening aan een sportvereniging. Je bespreekt je opmerkingen met een collega en bevestigt ze per mail. Tot slot werp je een blik op je agenda voor morgen, waarbij je vaste kantoordag met andere juridisch adviseurs gepland staat. Slechts één ander overleg staat op de agenda: met de wethouder over jurisprudentie met betrekking tot kostprijsdekkende huur voor sportaccommodaties. Gelukkig had je dat al voorbereid. De dag vloog voorbij, en voldaan sluit je je laptop af om te genieten van je vrije avond.


Dit ben jij

In jouw aanpak hanteer je een doordachte visie, waarbij jouw ervaring binnen de gemeentelijke context van essentieel belang is. Het maken van zorgvuldige afwegingen tussen wet- en regelgeving, de beoogde doelen, en het maatschappelijk en politiek draagvlak is voor jou vanzelfsprekend. Je hebt niet alleen inlevingsvermogen in het werk van je collega’s in het sociaal domein, maar ook begrip voor hun dilemma’s. Samen met hen zoek je naar integrale en praktische oplossingen, waarbij je creatieve ideeën inbrengt en openstaat voor die van anderen.

Jij bent analytisch scherp, schakelt met snelheid en werkt zelfstandig. Complexe zaken weet je terug te brengen tot behapbare ‘brokken’, en het leggen van verbanden gaat je moeiteloos af. Adviseren onder tijdsdruk beheers je uitstekend, waarbij je je adviezen helder formuleert en anderen daarin moeiteloos meeneemt.

Belangrijk is dat je affiniteit hebt met het 2e lijns adviseren en het ad-hoc karakter van de functie. Jouw ervaring met deze aspecten is een waardevolle troef. Het snel kunnen schakelen en effectief adviseren past bij je en is een essentieel onderdeel van deze rol. Hierdoor zul je binnen HLTSamen uitstekend gedijen en zorg je voor heldere, doeltreffende adviezen en mogelijke oplossingen.

Daarnaast beschik je minimaal over:

  • Een afgeronde juridische opleiding op academisch niveau;

  • Gemeentelijke ervaring

  • Gedegen, actuele kennis van bestuursrecht

  • Interesse in het sociaal domein en de ontwikkelingen hierbinnen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten