Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior agile coach (zzp)

Posted Dec 28, 2022
Project ID: YIS 9126089
Location
Utrecht, Utrecht
Timeline:
5 months
Starts: Jan 30, 2023
Ends: Jun 30, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jan 3, 2023 4:00 PM

Belastingdienst B/cao

Startdatum inzet: 30-1-2023

Einddatum inzet: 30-6-2023

Uren per week: 36,00

Standplaats: Utrecht

Max tarief: € 100,00


Voor onze partnerorganisatie zijn wij op zoek naar een aantal Senior Agile Coaches voor de IV Voortbrenging van de Belastingdienst.

Het gaat hier om het begeleiden van management van een lijndirectie (in de rol van business owner) en de rollen in agile werken bij diverse ketens (met name ketenmanagers, product managers, release train engineers, stakeholders van de ketens, architecten). Het opbouwen van IV kennis bij de lijndirecties van de Belastingdienst, het begeleiden van de MT's in kennis op het gebied van agile werken, met name ten aanzien van de aansturing van de IV Voortbrenging (portfoliomanagement en vraagarticuliatie van complexe IT).

Verder begeleiden deze agile transformatie coaches de medewerkers in ketens in de transitie naar agile werken, waarbij een belangrijk onderdeel het opbouwen van kennis op het gebied van IV en agile werken is. De agile coaches werken nauw samen met agile coaches van IV en van SSO O&P om de juiste mindset en de uniforme manier van werken op het gebied van IV voortbrenging bij de ketens te faciliteren. De opdracht is gekoppeld aan de transformatie van 1 directie en de ketens waarvan deze directie eindverantwoordelijk is. Daarmee gaat het hier om een afzienbaar traject, dat loopt tot en met eind 2024.

Achtergrond opdracht:

De Belastingdienst heeft op basis van een paar belangrijke rapporten (KPMG over portfoliomanagement en EY over IV Voortbrenging) een IV Verbetertraject uitgevoerd, dat nu zijn beslag krijgt in de dageijkse realisatie zoals die wordt uitgevoerd binnen de ketens van de dienst. Daarin werken multidisciplinaire teams (van medewerkers van Business en IV) nauw samen om de Belastingdienst voor aanpassingen in de Informatie voorziening wendbaarder, voorspelbaarder en klantgerichter te maken.

Op dit moment wordt op verzoek van het DTBD gewerkt aan een integraal transitieplan naar agile werken voor de IV Voortbrenging, dat alle directies van de Belastingdienst zal raken. Het team dat dit begeleidt bestaat uit experts op het gebied van portfoliomanagement, agile werken en learning, communicatie en ICT. Het transformatieteam rapporteert aan het senior management van de Belastingdienst.


Functie-eisen:

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau maar bij voorkeur WO werk- en denkniveau;

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als Agile Coach (of een zeer vergelijkbare rol);

  • Pré: je hebt ervaring met complexe transformatie trajecten op gebied van agile werken;

  • Pré: je hebt ervaring binnen overheidsorganisaties.

Similar projects

+ Search all projects