Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior adoptie en change consultant werkplek vernieuwing

Geplaatst 29 jun. 2023
Project ID: YIS 9135902
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 10 jul. 2023
Einde: 22 dec. 2023
Tarief
85 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 3 jul. 2023 08:30

Startdatum inzet: 10-7-2023

Einddatum inzet: 22-12-2023, optie tot verlenging is mogelijk. 

Uren per week: 36,00

Standplaats: Den Haag

Max tarief: € 100,00


De Gemeente Den Haag is van mening dat de ambtenaar van gemeente Den Haag een werkomgeving verdient die op maat is toegesneden voor zijn/haar werkzaamheden, soepel werkt en hoog beschikbaar is.  

 

De huidige digitale werkplek van de gemeente Den Haag is aan revisie toe zodat het gebruikersgemak wordt verhoogd, de beschikbaarheid beter wordt gegarandeerd en aanpassingen sneller kunnen worden doorgevoerd. Hiertoe is de gemeente een project gestart om een nieuwe werkplek voor de medewerkers te realiseren middels de Azure virtual desktop en met inzet van nieuwe manieren om applicaties beschikbaar te stellen aan gebruikers. 

 

Cruciaal voor deze implementatie is het begeleiden van deze verandering en de adoptie door de eindgebruikers.  


Wij zoeken voor de periode van begin juli tot en met december twee ervaren, praktische, leergierige en resultaatgerichte adoptie en change consultants. Optie tot verlenging is mogelijk. 

 

Jouw rol: 

Als onderdeel van het adoptieteam ben je verantwoordelijk voor het bedenken, uitwerken en uitvoeren van de adoptieaanpak voor onze projecten. Denk hierbij aan het opstellen van het veranderplan, persona';s, het houden van interviews en andere adoptie werkzaamheden. Samen met het technisch team zorg je ervoor dat de implementatie een succes wordt. Als adoptie medewerker sta jij in contact met de verschillende medewerkers van de gemeente Den Haag. Je creëert bewustwording in samenwerking met communicatie. Daarbij heb jij de vaardigheden in huis om de medewerkers te ondersteunen in hun werkzaamheden en eventuele vragen te beantwoorden.  

Je komt te werken in het change en adoptieteam met in eerste instantie 2 medewerkers en een coördinator. De verwachting is dat dit team na de zomer aanzienlijk zal groeien. De inhoud van het werk kan tijdens de opdracht veranderen. Er zijn meerdere ontwikkelingen op het gebied van de werkplek waar adoptie voor nodig is. Denk hierbij aan doorontwikkeling van Microsoft 365 en telefonieoplossingen die gebaseerd zijn op Teams Phone.


Functie-eisen:

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau;  

  • Minimaal 3 jaar ervaring met adoptietrajecten; 

  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;  

  • Zelfstandig, accuraat, resultaatgericht, sociaal en communicatief vaardig;  

  • Beschikt over relativerings- en inlevingsvermogen. Heeft gevoel voor humor.  

  • Een proactief persoon, die flexibel en met ambitieuze tijdslijnen kan werken in een politieke organisatie met verschillende belangen en netwerken; 

  • Ervaring met het geven van trainingen is een pré 

  • Ervaring bij de Gemeente Den Haag is een belangrijke pré 

  • Ervaring bij grote overheidsorganisaties (>4.000 fte) is een pré. 

  • Ervaring met Windows, Microsoft 365, Team Phone implementaties is een pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten