Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Raadsadviseur

Geplaatst 7 okt. 2021
Project ID: YIS 9102387
Plaats
Maasdam
Uren
36 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 18 okt. 2021
Einde: 31 dec. 2021
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 13-10 12:00 

 

Raadsadviseur (32-36 uur)

Locatie: Maasdam

Start: zsm (uiterlijk begin november)

Tarief: geen richttarief, probeer marktconform aan te bieden. Het betreft een schaal 11 functie.

Locatie: Standplaats is Maasdam. Er wordt momenteel vanuit huis gewerkt door het hele team, vergaderingen op dinsdag en donderdag zijn wel fysiek op locatie Maasdam of Oud-Beijerland.

 

Altijd al willen werken in een unieke streek waarbij jij het verschil kan maken voor 88.000 inwoners? Dan is de gemeente Hoeksche Waard op zoek naar jou! Bij ons krijg jij alle ruimte om mee te werken aan een

vernieuwende gemeentelijke organisatie. Daarnaast bieden wij volop kansen voor een persoonlijke en professionele ontwikkeling. Durf jij vanuit verschillende richtingen te kijken en wil je met jouw vakmanschap persoonlijke impact hebben op de ontwikkeling van de Hoeksche Waard? Kom dan werken bij de gemeente Hoeksche Waard, een werkgever waar je trots op mag zijn!

 

Functieomschrijving

 

Als raadsadviseur ben je samen met 2 of 3 collega’s medeverantwoordelijk voor de coördinatie van het bestuurlijke besluitvormingsproces. Daarnaast adviseer je op een onafhankelijke wijze over algemeen

bestuurlijke aangelegenheden en ben je specifiek verantwoordelijk voor de advisering en ondersteuning van de raad op onder andere thema’s zoals Duurzaamheid, Onderwijs, Sociaal Domein, Sport en Zorg. Het leuke aan deze functie is dat het erg dynamisch is en je in de ochtend nog niet weet hoe de rest van je dag eruit komt te zien. Je bent een spil binnen het vergaderstelsel, geleidt stukken door en hebt veel contact met raadsleden, het college en ambtenaren. Je adviseert gevraagd en ongevraagd over de inzet van politiek-bestuurlijke instrumenten en geeft raads- en burgerleden feedback.

 

Taken & verantwoordelijkheden:

 

 Adviseert en ondersteunt de raad over de inhoud en toepassing van raadsinstrumenten binnen het duale stelsel.

 Bevordert en bewaakt mede de kwaliteit van het politieke besluitvormingsproces en doet verbetervoorstellen;

 Verzorgt en bewaakt mede de afstemming en verbinding tussen gemeenteraad, college en ambtelijke organisatie;

 Voert mede de regie bij interactieve processen met burgers, bedrijven en/of instellingen;

 Ontwikkelt en onderhoudt een relatienetwerk;

 Initieert en bevordert samenwerking met (externe) organisaties/partijen.

 

 

Functie-eisen:

 

 Een afgeronde hbo/wo opleiding- bijvoorbeeld :Bedrijfskunde MER, Rechten, Politicologie en Bestuur & Management

 Ervaring met coördinerende werkzaamheden in besluitvormingsprocessen

 Je vindt het leuk om te werken met verschillende applicaties en bent digitaal vaardig

 Is deze rol wat voor jou? Je bent zorgvuldig, flexibel en proactief. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, staat stevig in je schoenen en bent politiek-sensitief. Je bent integer, scherpzinnig,verbindend en hebt oog voor detail.

 Je moet bereid zijn om buiten reguliere kantooruren bereikbaar en beschikbaar te zijn. Op de dinsdag- en donderdagavond wordt vaak vergaderd.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten