Gemeenteprojecten

Freelance Raadsadviseur

Geplaatst 23 mrt. 2021
Project ID: YIS000553
Plaats
Zwijndrecht
Duur
6 maanden
(1 apr. 2021 - 1 okt. 2021)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
50 - 75 €/hr

Waar kom je te werken?


Je komt te werken op een griffie in een dynamische gemeente die inzet op bestuurlijke vernieuwing. Met een gezamenlijk raadsprogramma “Krachtig Zwijndrecht 2018-2022” verbinden 8 partijen zich aan de ambitieuze

prioriteiten voor de toekomst: wonen, bouwen; bestrijding van armoede; welzijn en zorg; en veiligheid en leefomgeving. Deze opgaven vragen om een grotere mate van samenlevingsgericht werken en het handelen vanuit één organisatie met een integrale aanpak. De raad, de griffie, het college en de ambtelijke organisatie zetten zich hier actief voor in. De gemeenteraad kent een positieve sfeer en een sterke organisatie van processen en activiteiten zoals begroting en kadernota en heeft een scherp oog voor eigen verbeterpunten: het vergroten van interactie met inwoners en het bewaken en borgen van gemaakte afspraken. 


Wat ga je doen?


Je pakt reguliere werkzaamheden op van een raadsadviseur: voorbereiding en aanwezig zijn bij oriëntatie- en carrouselvergaderingen van de gemeenteraad. Ondersteunen van de raad bij het formuleren van moties, amendementen e.d. Daarnaast werk je aan 2 specifieke projecten:

  • Aanbesteding en implementatie van AV-middelen om zo de streaming van beeld en geluid mogelijk te maken (traject is al gestart)
  • Overgang van het huidige raadsinformatiesysteem (iBabs) naar het nieuwe raadsinformatiesysteem (Gemeenteoplossingen)

Bij deze 2 projecten mag je je eigen rol zien als die van een projectleider. Vanuit jouw expertise met het werk op een griffie betrek je je collega's binnen het team en weet je de trajecten op een snelle en efficiëntie wijze verder te brengen.


Wat neem je mee?

  • Ruime griffie ervaring. Pré als iemand ervaring heeft met iBabs en Gemeenteoplossingen en met ervaring met aanbesteding AV middelen.
  • HBO+ niveau
  • Inzicht in - en een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen;
  • Organisatiesensitief;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Beschikbaar voor werken in de avond (dinsdag)
  • Vernieuwingsgerichtheid


Sollicitatie deadline is 29-3 om 08:00 uur

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten