Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider sport- en beweegnota (zzp)

Geplaatst 25 mrt. 2022
Project ID: YIS 9111883
Plaats
Maasdam
Uren
12 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 4 apr. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Aantal uur per week: 12

Startdatum: zsm

Einddatum: 31-12-2022 

Thuiswerken is mogelijk

Tarief richtlijn: 88,-

Deadline sollicitatie donderdag 31 maart 10.00 uur.

Gesprekken met eindkandidaten vinden plaats op 5 april in de middag en/of 7 april in de ochtend.

 

Aanleiding

De gemeente Hoeksche Waard is na de herindeling gestart met het harmoniseren van beleid op het gebied van sport. Daartoe zijn drie sporen: harmonisatie subsidies sport, harmonisatie buitensportaccommodaties en harmonisatie binnensportaccommodaties (onderdeel van harmonisatie gemeentelijk vastgoed). Door de Sportraad HW is opgemerkt dat het ontbreekt aan een visie op sport en bewegen die overstijgend en integraal is. Een visie op de bredere rol van sport en bewegen in de samenleving welke aansluit op de verschillende gemeentelijke programmaplannen. Het ontbreekt aan beleid dat een stip aan de horizon vormt voor sport- en bewegen en dat richtinggevend is voor de uitvoering.

 

Doel

Het doel is het ontwikkelen van integraal beleid op het gebied van sport en bewegen dat er toe leidt dat zo veel mogelijk inwoners sporten en bewegen (sporten als doel) en dat bijdraagt aan het realiseren van maatschappelijke opgaven (sport als middel).

 

Resultaat

Wij willen bereiken dat er een integrale sport- en beweegnota inclusief meerjarig uitvoeringsprogramma vastgesteld wordt door de gemeenteraad. 

 

Afbakening en samenhang

Het opstellen van de nota gebeurt in samenhang met de drie genoemde harmonisatietrajecten. Deze kennen echter ook allemaal hun eigen dynamiek en proces. 

Wij zien raakvlakken met dorpsgericht werken, onderwijs, jeugd, economie, recreatie, arbeidsparticipatie, gezondheidszorg, mobiliteit, duurzaamheid, armoede, vastgoed en openbare ruimte. Met onderwijs zien wij een nadrukkelijk raakvlak als het gaat om een visie op het bewegingsonderwijs, deze wordt onderdeel van de sport- en beweegnota. 

 

Impact op de organisatie

Wij zijn momenteel op zoek naar een geschikte projectleider die aan dit profiel voldoet. Daarnaast zal van verschillende teams input gevraagd worden. Dit zal minimaal zijn en passen binnen reguliere werkzaamheden. Ook wordt begeleiding gevraagd vanuit de organisatie bij het participatietraject. E.e.a. wordt uitgewerkt in het projectplan, dat de projectleider zal opstellen. 

 

Jij neemt mee

Ruime ervaring op het gebied van projectleiding en procesbegeleiding en werken binnen een gemeentelijke organisatie, kennis van bestuurlijk-politieke verhoudingen, ervaring met participatietrajecten, ruime kennis, kunde en ervaring op het brede terrein van sportbeleid en (enige)kennis op het gebied van alle aanverwante taakvelden, zoals vastgoed, duurzaamheid, financiën, vastgoed, opvoeden en opgroeien, gezondheid en informele zorg etc.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten