Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider Regionale Implementatie Jeugdhulp

Geplaatst 20 okt. 2021
Project ID: YIS 9102932
Plaats
Best
Uren
20 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 nov. 2021
Einde: 1 aug. 2022
Tarief
70 - 89 €/uur

Sollicitatie deadline: 25-10 12:00

 

Projectleider Regionale implementatie jeugdhulp Multi-aanpak, voor 5 gemeenten in de nabijheid van Eindhoven

 

De projctleider doet zelf niet de implementatie, hier zijn per gemeente implementatiemanagers voor aangewezen. Ze zoeken een projectleider met kennis van de jeugdwet, die ook overziet wat dit betekent in administratief proces/it-proces/facturatie/inkoop. De projectleider heeft een brede blik over het implementeren van een product. Je werkt voor 5 gemeenten en werkt nauw samen met de projectleider van de gemeente Eindhoven.

 

Doel van het project

Zes gemeenten (Best, Cranendonck, Eindhoven, Heeze-Leende, Oirschot en Valkenswaard) willen vanaf juli 2022 voor jeugdhulp met geselecteerde aanbieders gaan werken. Dit volgens de zogenaamde Multi-aanpak. Uitgangspunt voor Multi is dat voor ondersteuningsvragen met een complexe oplossing, coördinatie door één aanbieder op alle ingezette 2e lijnszorg (vanuit de Jeugdwet) noodzakelijk is om tot een goed resultaat te komen. Het is de inhoudelijke professionaliteit van de aanbieder die hiervoor wordt ingekocht. Hierdoor wordt een pakket aan specialistische hulpverlening en ondersteuning gerealiseerd dat op elkaar is afgestemd en samenhangend is (gecoördineerde en ontkokerde ondersteuning aan inwoner/ huishouden/ gezin). Dit gebeurt met een beperkt aantal aanbieders die beschikken over een brede en hoog-specialistische expertise. De aanbieder werkt samen met de gemeenten en zij betrekken samen de eerste lijn en het netwerk in de “nulde” lijn in de aanpak. De expertise van de aanbieder wordt vooraan in het zorgproces ingezet, waardoor er meer sprake is van “matched care”, snelheid en maatwerk. Hierdoor wordt zorg efficiënter ingezet, gaat de kwaliteit omhoog en worden zorgpaden korter.

 

Wat wordt er van de projectleider verwacht

De projectleider werkt in opdracht van de gemeenten Best, Cranendonck, Heeze-Leende, Oirschot en Valkenswaard. Eindhoven werkt met een eigen projectleider. Hij/zij staat namens hen aan de lat voor een gestroomlijnde implementatie van Multi in die afzonderlijke gemeenten (en bij de aanbieders). Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de projectleider Aanbesteding Multi enerzijds en anderzijds de implementatiemanagers en sleutelpersonen ICT/ Bedrijfsvoering van de afzonderlijke gemeenten. De projectleider vervult daarmee een brugfunctie. De projectleider bespreekt de voortgang, knelpunten en oplossingen van de implementatie met de opdrachtgevers. Hij/zij is niet verantwoordelijk voor de feitelijke implementatie per gemeente. Die verantwoordelijkheid ligt bij de implementatiemanager van iedere gemeente.

 

De te bereiken tussentijdse en eindresultaten

  • De noodzakelijke randvoorwaarden voor succesvolle regionale implementatie van Multi bij de opdrachtgevers zijn bepaald en geborgd.
  • Er is een effectief regionale projectstructuur ingericht.
  • De inhoudelijke kaders uit de aanbesteding zijn vertaald naar eenduidige producten en processen voor gemeenten en aanbieders (regiogemeenten inclusief Eindhoven)
  • De implementatiemanagers van de opdrachtgevers zijn geadviseerd over de inrichting van Multi in de gemeenten en weten concreet wat moet worden ingeregeld.
  • De inhoudelijke, financiële en administratieve keuzes zijn beoordeeld op eenduidige toepasbaarheid.

 

Profiel

• Een professional met tact, autoriteit, flexibiliteit en verbindend vermogen.

• Ervaren in project- en procesmanagement.

• Ervaren in implementatie van projecten met inhoudelijke en organisatorische dimensies (beleid, scholing, processen, werkinstructies, systemen (ICT, facturering)).

• Bij voorkeur ervaring met (regionale) projecten met veel stakeholders en meerdere systemen.

• Bij voorkeur bekend met inkoop specialistische jeugdhulp en facturatieprocessen gemeenten - specialistische hulp

• 20 uur beschikbaar per week, op zo kort mogelijke termijn tot augustus 2022.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten