Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider omgevingswet

Geplaatst 24 mrt. 2021
Project ID: YIS000558
Plaats
Westvoorne
Duur
9 maanden
(24 mrt. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
16 hrs/week
Tarief
Unknown

De opdracht:


Wij zijn op zoek naar een projectleider omgevingswet voor max 16 uur per week. Samen met Hellevoetsluis en Brielle (onze fusiepartners) implementeren we de omgevingswet als of we al 1 gemeente zijn.

 

Hiervoor is een projectstructuur neergezet met een programmamanager. We merken dat onze gemeente Westvoorne onvoldoende integraal is aangehaakt.

Daarom zoeken we iemand die meer vanuit de inhoud (als vervolg op de impactanalyse die we voor onze gemeente hebben laten uitvoeren) onze gemeente op sleeptouw neemt in de veranderingen en gevolgen in de lijnorganisatie, rekening houdend met de projectorganisatie van Voorne (putten) Een eerste aanspreekpunt voor werkgroepleden, MT en ook voor de programmamanager. Iemand die inhoudelijk kan adviseren en kritisch meedenkt in de implementatie en eventuele gevolgen, breder dan de scope van het project.


Eigen toevoeging

Er is al dus al een programanager. Hij begeleidt meerdere werkgroepen vanuit visie van Voorne. Wat ze missen is iemand die de eigen organisatie meeneemt in wat de gevolgen zijn van de omgevingswet, iemand die de eigen lijnorganisatie mee kan nemen in de ontwikkelingen mbt de omgevingswet en teamleider kan ondersteunen met inzicht en advies. Het gaat meer om de inhoud dan bijvoorbeeld het veranderkundig of projectmatige aspect


We zoeken iemand die vanuit de inhoud de lijnorganisatie mee kan nemen in de nieuwe omgevingswet. Vanuit de verschillende werkgroepen worden de werkprocessen aangepakt, maar het is zaak dat de afdelingshoofden goed scherp krijgen wat dit gaat betekent zodat de juiste voorbereidingen kunnen worden getroffen. Dus vanuit de inhoud adviseren en integraal kijken naar de gevolgen en het geven van advies.

 

Wat moet er blijken uit het cv:

  • Brede kennis mbt de omgevingswet, dus de impact daarvan kennen op verschillende vakgebieden, organisatiebreed.
  • Het project staat er al, het gaat hier echt om de vertaling richting organisatie, iemand moet op inhoud mee kunnen lezen en het management kunnen adviseren.
  • Analytisch & verbindend zijn kerncompetenties. Vanuit kennis en expertise over de hele lijn kunnen kijken en de gehele organisatie te verbinden
  • Je moet goed in staat zijn om in goed inhoudelijk informatie te beoordelen en managementinformatie van te maken
  • Een medior volstaat. Als de competenties de ervaring aanvullen, iemand moet de juiste mensen op de juiste momenten op de juiste plek brengen zodat niemand buiten de boot valt.

 

Opleidingsniveau is minder belangrijk. Het gaat om relevante werkervaring m.b.t. de omgevingswet. 

 

Het doel van de opdracht is het om de implementatie van de omgevingswet goed te laten landen, zowel bij Voorne als Westvoorne.


Sollicitatie deadline is 06-4 om 7:00 uur

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten